Synet tilbage på arbejde og studiet

Det er ikke altid nemt at vende tilbage til den statiske arbejdsstilling foran computeren i mange timer. Uanset om du har synsproblemer eller sunde øjne.

- 3 minutters læsetid

Mere end hver tredje dansker oplever trætte øjne og spændingshovedpine, og det kan være hårdt at vende retur til f.eks. kontoret efter en sommerferie i lavt gear.

Din tilbagevenden til din hverdag med arbejde eller skole stiller nye krav til dit syn. Blandt andet fordi dine øjne skal indstille sig til bestemte afstande, lysforhold og miljøer igen.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Få hensyn i hverdagen hjælper mod mulige gener

Mange timer foran computerskærmen hver dag kan give ubehag. I hvert fald hvis du ikke tager dine forholdsregler:

  1. Sænk skærmen: Indstil din skærm, så du kan se over kanten på den. På den måde kan du forebygge, at øjenmusklerne kommer på overarbejde.
  2. Hold pauser: Vores øjne er beregnede til at flakke rundt i vores omgivelser, og de bliver trætte, hvis de ikke får lov til det. Kig væk fra skærmen med jævne mellemrum.
  3. Husk at blinke: Når vi sidder foran digitale skærme, blinker vi en tredjedel mindre, end vi gør normalt. Det betyder, at øjets overflade ikke bliver smurt med tårevæske så tit.
  4. Vær opmærksom på refleksioner og blændinger: Man kan få hovedpine efter lang tid med sammenknebne og blændede øjne. Sørg for, at der ikke er blændinger fra din skærm.
  5. Test for synsfejl: Hvis du hyppigt oplever hovedpine, især i panderegionen, kan det skyldes synsfejl som nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl, der ikke er korrigeret korrekt.

FIND DIN NÆRMESTE OPTIKER

Filtrer blue violet light med et blue light filter

Blåt lys er noget, vi alle bliver eksponeret for. Så snart vi befinder os uden for, fordi solen er den største kilde til blåt lys.

I nyere tid har vi fået et større brug af computerskærme, smartphones og andre digitale enheder, som forstærker din eksponering af blåt lys.

Med et blue light filter i dine brilleglas kan du filtrere i den del af blåt lys, der kaldes blue violet light, som findes inden for spektret 400 nm til 455 nm.

KØB BLUE LIGHT BRILLER ONLINE

Gør dit syn klar til hverdagen med hjælp fra Synoptiks eksperter

I din lokale Synoptik står vores autoriserede optikere klar til at tjekke dit syns skarphed og dine øjnes sundhed, så det er klar til arbejdets eller skolens tilbagekomst.

Alt det gør vi med avanceret optisk udstyr i en Synsprøve med sundhedstjek, som du kan bestille tid til her.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Vi ta’r dit syn alvorligt