Briller eller kontaktlinser?

Brug af briller eller kontaktlinser giver anledning til mange spørgsmål: Skal jeg vælge briller eller kontaktlinser? Hvilket stel – og hvorfor? Mere end ét par briller? Hvordan kan jeg finde et par briller, som afspejler og understreger min personlige stil bedst?

- 5 minutters læsetid

Briller eller kontaktlinser?

Det ene udelukker ikke det andet. Tværtimod. Briller og kontaktlinser har hver deres fordele, og de supplerer hinanden perfekt.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Briller kan korrigere dine synsfejl. Uanset om du er nærsynet eller langsynet, har bestemte bygningsfejl eller døjer med alderssyn. Briller kan samtidig fungere som en vigtig accessory. Akkurat ligesom smykker og tøj. Briller kan imidlertid have begrænsninger. Under mange fritidsaktiviteter kan de være upraktiske.

Hvis du bruger briller, har du måske prøvet, at de dugger, når du skifter kølige omgivelser ud med varme. Det kan forringe dine brillers funktion – at gøre dit syn skarpere.

Det kan være omstændeligt at tage briller af og på samt at pudse dem, hver gang de dugger. Det er dog ikke et problem, hvis du bruger kontaktlinser. De dugger nemlig aldrig. Uanset hvilket klima du befinder dig i.

SE UDVALG AF KONTAKTLINSER

Det kan derfor være en fordel at veksle mellem briller og kontaktlinser. Ud over at give dig større frihed i din hverdag gør det dig mere omstillingsparat, når du har mulighed for at skifte mellem briller og kontaktlinser alt efter dine handlinger.

Er du i tvivl, om du kan bruge kontaktlinser? Det er der ingen grund til. Alle kan som udgangspunkt bruge kontaktlinser.

Bestil tid til en Synsprøve med sundhedstjek, hvis du føler, at tiden er inde til at prøve kontaktlinser. Her kan vores autoriserede optikere udmåle dine præcise styrker og rådgive dig om, hvilken løsning der er den rette for netop dig.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Beskyt dine øjne i solens UV-lys

Vi alle forbinder sol med ferie og glade dage. Solens stråler er imidlertid ikke sunde for dine øjne. I hvert fald hvis der ikke er UV-beskyttelse i dine solbriller. 

De mørke glas i solbriller får automatisk dine øjne til at slappe af og pupillen til at udvide sig. Det gør dine øjne stærkt disponeret for solens usunde stråler. Med UV-beskyttelse i dine solbriller kan du imidlertid slappe af og trygt lade dine pupiller udvide sig.

I Synoptik har alle vores solbriller 100% UV-beskyttelse. På den måde er der ingen grund til at være nervøs for dine øjnes sundhed, når du opholder dig i solrige omgivelser.

Solbriller med styrke er ikke den eneste mulighed for at beskytte dine øjne imod solens UV-stråler, hvis du i samme omgang ønsker at forbedre dit syn. Du kan også bruge kontaktlinser under dine solbriller. Dermed ser du optimalt, samtidig med at du beskytter dine øjne og huden omkring dine øjne.

Som kontaktlinseabonnent hos Synoptik får du altid hele 25% på alle solbriller med og uden styrke. Den eksklusive fordel og mange, mange flere får du med et fleksibelt kontaktlinseabonnement.

SE ALLE DINE FORDELE

Find et stort udvalg af designersolbriller på synoptik.dk

Mangler du inspiration til dine nye solbriller? Besøg synoptik.dk, hvor du finder et stort udvalg af kvalitets- og designersolbriller fra alle de populære mærker. Lige fra Ray-Ban til Gucci, Burberry, Hugo Boss, Saint Laurent, Polaroid, Tom Ford, Emporio Armani, Michael Kors og mange, mange flere.

SE UDVALG AF DESIGNERSOLBRILLER

Få større variation i din hverdag

Din garderobe klager aldrig over at have flere par briller, når du skal finde dit bedste udseende til din hverdags aktiviteter. Forskellige briller giver dig større frihed.

En central overvejelse, du kan gøre dig, når du køber dine briller, er, hvordan du ønsker at udtrykke dig: Er du en kreativ, udfordrende type, der ønsker briller med skæve, sjove former, eller vil du snarere bruge briller som et middel til at udtrykke dig som en intellektuel type? Brillerne kan nemlig være med til at understrege din personlige stil.

I din lokale Synoptik finder du briller til alle typer livsstile og behov, som kan give dig større frihed og variation i din hverdag. Læs vores guide til solbriller til din ansigtsform lige her, og gå på opdagelse i vores omfattende udvalg allerede i dag.

SE UDVALG AF KVALITETSBRILLER

Få flere briller med et All-Inclusive™ Abonnement

Med All-Inclusive™ Abonnement lejer du minimum 2 par briller til en fast, månedlig pris. Bruger du kontaktlinser, kan du få dem med i samme fleksible løsning.

Ud over briller, solbriller med styrke og kontaktlinser efter behov kan du nyde et væld af fantastiske fordele, som vores abonnementsspecialister skræddersyr til netop dig, dit syn og dine behov. Du får bl.a. altid nye glas og linser, når du får nye styrker, synsprøver med sundhedstjek (værdi 348 kr.) og kontaktlinsetjek efter behov, eksklusiv tryghedsordning og meget, meget mere. Alt sammen for at give dig større tryghed og frihed i din hverdag.

SE ALLE DINE FORDELE

Vælg briller, der passer til dit ansigt

Hvilke briller passer bedst til dit ansigt? Du skal tage stilling til meget. Ansigt og stel skal naturligvis passe sammen, men meget andet skal også gå op i en højere enhed. Vores uddannede brillestylister giver dig her en grundig guide:

Øjne: Dine øjne altid skal sidde i midten af glasset, men samtidig i den øvre del af glasset.

Hvis du har tætsiddende øjne, kan du med fordel vælge briller med en detalje på brillestellets side. Det er også en god idé at vælge briller med en lys og enkel bro over næsen. Har du øjne, der ikke sidder på tæt hinanden, bør du vælge et par briller med en detalje på brillens bro. Det er også en god idé at vælge briller med et lyst og enkelt stel.

Øjenbryn: Dine øjne skal altid gå fri – eller næsten fri – af brillernes øverste kant. Du skal kigge på øjenbrynet og brillestellets form: Det er vigtigt, at de flugter med hinanden. Hvis du har lige øjenbryn, skal du vælge et par briller med en lige kant øverst. Hvis du har buede øjenbryn, bør du vælge et par briller, der buer på samme måde.

Næse: Din næses form har stor betydning for, hvilken type bro på brillen du skal gå efter, før det giver optimal harmoni i dit ansigt.

  • Har du en lang næse, skal broen sidde så lavt og så lige som muligt. Det får din næse til at fremstå kortere.
  • Har du en kort næse, skal broen sidde højt, og den kan med fordel bue opad. Det får din næse til at fremstå længere. Sidder broen for lavt, kan det virke, som om næsen forsvinder.
  • Har du en bred næse, skal broen være smal og gerne bue opad. Den må ikke være kantet.
  • Har du en smal næse, skal broen være bred og med lige linjer, og den kan med fordel være kantet.

Kinder: Især en regel er vigtig for kinder og briller: Dine briller må ikke hvile på kinderne. Det har både indflydelse på dit udseende og komfort. Brillestellet og kindbenene kan desuden med fordel følge hinanden, før du får den bedste komfort og det bedste udseende.

LÆS GUIDE

Få ekspertrådgivning i Synoptik

Det er normalt at have en masse spørgsmål, når du skal finde de bedste brillersolbriller og kontaktlinser til netop dig og dine behov. Kig forbi din lokale Synoptik, og få ekspertrådgivning om, hvad der vil være den bedste løsning for dig og dit syn.

I en Synsprøve med sundhedstjek udmåler vores autoriserede optikere dine præcise styrker og kortlægger, om du døjer med nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl eller alderssyn.

Efterfølgende hjælper vores uddannede brillestylister dig med at finde den bedste løsning til dit syn, din ansigtsform, dit ansigts enkelte dele og meget, meget mere.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Vi ta'r dit syn alvorligt