Briller eller kontaktlinser?

Brug af briller eller kontaktlinser giver anledning til mange spørgsmål: Skal jeg vælge briller eller kontaktlinser? Hvilket stel – og hvorfor? Mere end ét par briller? Hvordan kan jeg finde et par briller, som afspejler og understreger min personlige stil bedst? Vi giver dig her svar på mange af de spørgsmål, der automatisk følger med, når du bruger briller eller kontaktlinser.

- 6 minutters læsetid

Gør livet nemmere med briller og kontaktlinser fra Synoptik

Brug af briller eller kontaktlinser giver anledning til mange spørgsmål: Skal jeg vælge briller eller kontaktlinser? Hvilket stel – og hvorfor? Mere end ét par briller? Hvordan kan jeg finde et par briller, som afspejler og understreger min personlige stil bedst?

Vi giver dig her svar på mange af de spørgsmål, der automatisk følger med, når du bruger briller eller kontaktlinser.

 

Briller eller kontaktlinser?

Det ene udelukker ikke det andet. Tværtimod. Briller og kontaktlinser har nemlig hver sine fordele, og de supplerer hinanden perfekt.

Briller kan korrigere dine synsfejl og samtidig fungere som en vigtig accessory ligesom smykker og tøj, som mange modeinteresserede bruger dem til. Briller kan imidlertid have visse begrænsninger. Under mange fritidsaktiviteter kan de være upraktiske, og hvis du bruger briller, har du måske prøvet, at de dugger, når du skifter kølige omgivelser ud med varme. Det kan forringe brillernes funktion – at gøre dit syn skarpere.

Det kan være omstændeligt at tage briller af og på samt at pudse dem, hver gang de dugger. Det er dog ikke et problem, hvis du bruger kontaktlinser, som aldrig dugger. Uanset hvilket klima du befinder dig i.

Det kan derfor være en fordel at veksle mellem briller og kontaktlinser. Det giver nemlig større frihed i din hverdag. Det gør dig også mere omstillingsparat, når du har mulighed for at skifte mellem briller og kontaktlinser – alt efter dine handlinger.

Er du i tvivl, om du kan bruge kontaktlinser? Det er der ingen grund til. Alle kan som udgangspunkt bruge kontaktlinser. Bestil tid til en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, hvis du føler, at tiden er inde til at prøve kontaktlinser. Her kan vores autoriserede optikere udmåle dine præcise styrker og rådgive dig om, hvilken løsning der er den rette for netop dig.

BESTIL TID 

Beskyt dine øjne mod solen

Vi alle forbinder sol med ferie og glade dage. Solens stråler er imidlertid ikke sunde for dine øjne. I hvert fald hvis du ikke har UV-beskyttelse i dine solbriller: De mørke glas i solbriller får automatisk dine øjne til at slappe af og pupillen til at udvide sig. Det gør øjnene stærkt disponeret for solens stråler. Med UV-beskyttelse kan dine øjne slappe af og trygt lade pupillen udvide sig.

I Synoptik har alle vores solbriller 100 % UV-beskyttelse, således at du ikke skal være nervøs for dine øjnes ve og vel, når du befinder dig i solen. Vi ta’r nemlig dit syn alvorligt.

Solbriller med styrke er ikke den eneste mulighed for at beskytte dine øjne imod solens UV-stråler, hvis du i samme omgang ønsker at forbedre dit syn. Du kan også bruge kontaktlinser under dine solbriller. Dermed virker dit syn optimalt, samtidig med at du beskytter dine øjne og huden omkring.

Som kontaktlinseabonnent hos Synoptik får du altid 25 % på solbriller, og ved køb af briller får du hele 50 % på dit køb af solbriller, hvis du køber dem inden for 30 dage efter dit køb af briller. Læs mere om brillefordele her.

 

Stort udvalg på Synoptik.dk

Mangler du inspiration til dine nye solbriller? Besøg Synoptik.dk, hvor du finder et stort udvalg, som kan gøre dig klar til foråret og sommerens tiltrængte sol.

SE UDVALG

 

Tilfredsstil din garderobe

Din garderobe klager aldrig over at have flere par briller som en del af sit arsenal, når den skal hjælpe dig med at finde beklædning til hverdagens aktiviteter. Forskellige briller giver dig større frihed, når du skal planlægge, hvad du skal foretage dig i hverdagen med briller på.

Ønsker du at udvide din garderobes råderum af flere briller?

En central overvejelse, som du skal gøre dig, når du køber briller, er, hvordan du ønsker at udtrykke dig. Dit brillevalg viser nemlig meget om dig: Er du en kreativ, udfordrende type, der ønsker briller med skæve, sjove former, eller vil du snarere bruge briller som et middel til at udtrykke dig som en intellektuel type? Brillerne kan være med til at understrege din personlige stil.

Synoptik har briller til alle typer. Besøg Synoptik.dk og se vores store udvalg af briller, kontaktlinser og solbriller, der kan tilfredsstille din garderobe.

Lej briller med Brilleabonnement All-Inclusive™

Med Brilleabonnement All-Inclusive kan du til en fast månedlig ydelse leje 3 par briller, der passer til dine behov eller tre forskellige sider af din garderobe. Andet behøver du ikke tænke på. Resten er All-Inclusive.

 

Vælg briller, der passer til dit ansigt

Hvilke briller passer bedst til dit ansigt? Du skal tage stilling til meget. Ansigt og stel skal naturligvis passe sammen, men meget andet skal også gå op i en højere enhed. Du skal blandt andet tage højde for følgende:

Øjne: Dine øjne altid skal sidde i midten af glasset, men samtidig i den øvre del af glasset.

Hvis du har tætsiddende øjne, kan du med fordel vælge briller med en detalje på brillestellets side. Det er også en god idé at vælge briller med en lys og enkel bro over næsen. Har du øjne, der ikke sidder på tæt hinanden, bør du vælge et par briller med en detalje på brillens bro. Det er også en god idé at vælge briller med et lyst og enkelt stel.

Øjenbryn: Dine øjne skal altid gå fri – eller næsten fri – af brillernes øverste kant. Du skal kigge på øjenbrynet og brillestellets form: Det er vigtigt, at de flugter med hinanden. Hvis du har lige øjenbryn, skal du vælge et par briller med en lige kant øverst. Hvis du har buede øjenbryn, bør du vælge et par briller, der buer på samme måde.

Næse: Din næses form har stor betydning for, hvilken type bro på brillen du skal gå efter, før det giver optimal harmoni i dit ansigt.

  • Har du en lang næse, skal broen sidde så lavt og så lige som muligt. Det får din næse til at fremstå kortere.
  • Har du en kort næse, skal broen sidde højt, og den kan med fordel bue opad. Det får din næse til at fremstå længere. Sidder broen for lavt, kan det virke, som om næsen forsvinder.
  • Har du en bred næse, skal broen være smal og gerne bue opad. Den må ikke være kantet.
  • Har du en smal næse, skal broen være bred og med lige linjer, og den kan med fordel være kantet.

Kinder: Især én regel er vigtig for kinder og briller: Dine briller må ikke hvile på kinderne. Det har både indflydelse på dit udseende og komfort. Brillestellet og kindbenene kan desuden med fordel følge hinanden, før du får den bedste komfort og det bedste udseende.

 

Besøg Synoptik.dk

Det er ikke unormalt at brænde inde med en masse spørgsmål, når du skal finde de rette briller eller solbriller. På Synoptik.dk finder du en masse svar, ligesom du finder vores store udvalg af briller og solbriller, som løbende bliver opdateret med markedets største og nyeste hits fra de mest populære modehuse verden over.

Se vores nye sortiment af briller og solbriller fra de største og mest populære mærker på Synoptik.dk. Blandt andet bestsellere som Ray-Ban, Burberry, Hugo Boss, Saint Laurent, Emporio Armani – og mange, mange flere.