Gratis synstjek

Kniber det med at se skarpt? Hos din lokale Synoptik kan du altid få lavet et gratis synstjek uden tidsbestilling. Du kan dermed finde ud af, hvordan det står til med dit syn. Vores gratis synstjek er relevant for dig, som ikke tidligere har brugt briller eller kontaktlinser, ligesom det er relevant for dig, der vil vide, om din styrke har ændret sig.

Hvad er et synstjek?

Et synstjek er en elektronisk måling af synet, der benytter sig af lys til at vurdere, hvor godt dine øjne fokuserer. Synstjekket er gratis og udføres både af vores optikere og salgsassistenter – det er derfor, vi kan tilbyde dig et synstjek uden tidsbestilling. Resultatet af synstjekket viser din anslåede synsstyrke, så vores optikere kan vurdere, om dine øjne fungerer optimalt, eller om du bør få en Udvidet Synsprøve.

Hvis du vil have en endnu hurtigere indikation på, om du har behov for briller eller kontaktlinser, kan du prøve vores online synstjek ganske gratis. Vores online synstjek giver et billede af, hvordan det står til med dit syn. Det er dog ikke lige så præcist som den måling, vi foretager i vores butikker.

Det eneste, du skal gøre for at få et gratis synstjek, er at møde op hos din lokale Synoptik-butik. Synstjekket tager kun fem minutter og foretages med det samme.

Bestil tid

Forskellen på et synstjek og en synsprøve


Hos Synoptik kan du både få lavet et gratis synstjek og en Udvidet Synsprøve. Forskellen på de to er, at det gratis synstjek giver dig et indtryk af, hvordan det står til med dit syn, og hvilken styrke du har brug for, mens vores Udvidede Synsprøve måler din præcise styrke - og mere til. Synsprøven fungerer nemlig som et omfattende sundhedstjek: Vi undersøger øjnenes sundhed grundigt og kan se, hvis dine øjne viser tegn på øjensygdomme som grå- og grøn stær eller tegn på andre alvorlige sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk.

Hvis du er i tvivl, om du har brug for briller eller kontaktlinser, eller om din styrke har ændret sig, kan du få en idé om det med vores gratis synstjek. Hvis det viser sig, at dit syn ikke er optimalt, anbefaler vi, at du bestiller tid til en Udvidet Synsprøve. Vores Udvidede Synsprøve udføres altid af en af vores autoriserede optikere. Det er din sikkerhed for altid at få den bedste kvalitet hos os.

Vi ta’r nemlig dit syn alvorligt.

Har du brug for skærmbriller? Så kan du få din arbejdsgiver til at betale.

Tegn på nedsat syn

Dit syn bliver dårligere og dårligere med alderen, og det er de færreste, der går gennem et langt liv uden at få behov for briller eller kontaktlinser før eller siden. Fordi synet bliver dårligere gradvist, kan det være svært at opdage, at du har brug for briller eller en anden styrke. 

Nedsat syn kommer til udtryk på flere måder. Måske skal du koncentrere dig mere for at læse underteksterne på TV, end du plejer, eller måske har du svært ved at genkende mennesker eller se genstande skarpt på lang afstand. Det kan også være, at du oplever at få hovedpine, dit syn føles sløret eller at dine øjne føles trætte. Hvis du oplever nogle af ovenstående symptomer, anbefaler vi, at du kommer ind til en gratis synstest eller bestiller tid til en Udvidet Synsprøve

Bestil tid