Synoptik er ikke i skattely

Synoptik er ikke i skattely. Synoptik betaler dermed selvfølgelig al den skat, vi skal ifølge lovgivningen og dens hensigt. Vi offentliggør løbende vores årsresultater, hvoraf den årlige millionstore skattebetaling fremgår. Det er kendsgerningerne. Derfor er der absolut intet grundlag for at påstå eller antyde, at vi ikke betaler den korrekte skat. Det gør vores to ejere, Synoptik-Fonden og GrandVision, også.

Synoptik A/S er dansk moderselskab for forretninger i Danmark, Norge og Sverige. Overskuddet fra disse aktiviteter beskattes efter reglerne i disse tre lande. Synoptik er dermed hverken konstrueret til at omgå skat eller gør dette i praksis. 

Danske Synoptik-Fonden ejer 36 pct. af Synoptik A/S og støtter uddannelse og forskning inden for syn. GrandVision, som har hovedkvarter i Amsterdam, er en af verdens største optikervirksomheder og ejer optikerkæder i over 40 lande og ejer den resterende del. GrandVision blev i 2021 købt af EssilorLuxottica, som er verdens førende optikervirksomhed.