Solbrillemoden efterår og vinter

En ny sæson er over os. Temperaturerne bliver køligere, og solen hænger lavere. Det er tid til at skifte ud i klædeskabet og hvorfor ikke så samtidig anskaffe sig et par nye solbriller, der matcher sæsonens trends?

Når det gælder farver, er det brun og beige i alle nuancer, der bliver det helt store hit dette efterår. Ikke siden 70’erne har brun været så hip som den er nu. Grå har ligeledes en stor plads i modebilledet. De naturlige jordfarver har noget luksuriøst og tidløst over sig. Generelt er det de afdæmpede farver, som er den største trend, helst anvendt i tone-i-tone, hvor hele outfittet holdes i samme nuancer. Der er dog også plads til pangfarver, selvom det ikke bliver det mest dominerende. Så hop i en pink sweater hvis dagene bliver lidt for grå…

Når det gælder solbrillestel, er der stadig stor fokus på transparente stel – den trend er nok kommet for at blive. De geometriske former hitter også stadigvæk og ses i forskellige afskygninger. Derudover er det tydeligt, at solbrillemoden følger den generelle mode, i og med at 70’ernes store firkantede stel er total trendy denne sæson. Den facon kommer man simpelthen ikke udenom. Når vintage hitter i den generelle mode, hitter den også indenfor solbrillemoden. Så nyfortolkninger af gamle vintage klassikere er også en klar trend i efterårs- og vinterkollektionerne.

Læs mere om de fire trends nedenfor.

Trend #1: Transparent look

Forskellige toner af transparente materialer hitter i både interiør og mode. Når det handler om solbriller, går trenden mod lyse og tonede glas i forskellige farver. Transparente stel er et af årets mest populære brilletrends – og det fortsætter hen over efteråret og ind i 2020. Klar plast har fanget opmærksomheden hos modedesignere overalt og overføres til en lang række tøj og tilbehør. Raffineret og moderne på samme tid. Uanset om du ønsker at opnå et elegant look, eller du vil ”dress to impress”, vil klare eller gennemsigtige briller klare jobbet. 

Se alle solbriller Bestil tid

Trend #2: Geometric shapes

Ja, de har været her et stykke tid, de geometriske former, men trenden fortsætter og findes i mange afskygninger i stel fra bl.a. Burberry, In Style, Fuzion, Marc Jacobs og mange flere. Hexagonale stel er efterhånden ved at være lige så standard som en aviator eller et rundt stel i metal. Det, vi ser nu, er innovative måder at udvikle dem i acetat eller blandede materialer. 

De store modehuse bliver ved med at forny sig ved at lancere geometriske styles, som rammer plet hos alle fashionistas. 

Se alle solbriller Bestil tid

Trend #3: Retro square

Hvad der virkelig hitter denne sæson, er maxitrenden med oversize 70’er inspirerede firkantede styles i retrofarver, hvilket passer perfekt ind i efterårets øvrige mode. Firkantede solbriller er tidløse. Dette års former har afsæt i retro-vintage viben med store størrelser og tykke stel. Ægte firkantede eller forsigtigt afrundede styles får dig til at se moderigtig ud på et splitsekund. Så træk i nogle høj-taljede denim trompetbukser, en t-shirt og et smart tørklæde, og du vil føle du er trådt ind i 70'erne. 

Gå efter brun skildpadde, gyldne broer eller endda transparente bløde toner, som vil bringe lidt groove til din dag.

Se alle solbriller Bestil tid

Trend #4: Reinvented Vintage

Det er tydeligt, at der denne sæson hentes inspiration fra fortiden, både når det gælder den generelle mode, og når det handler om solbrilleverdenen. Populariteten af vintage design - især fra 1960'erne og 1970'erne - kan ses i samtlige kollektioner. Stel er rekonstrueret med en moderne vintage-feel, inspireret af 1960'erne og 1970'ernes nostalgi. 

De nye modeller i denne trend føles moderne, men også velkendte. På tværs af produktområder ses en genopblomstring af tidligere best sellers og signaturmaterialer genindføres. Der er fokus på tidløst design. Specielt aviator, runde og clubmaster styles dominerer denne trend. 

Vælg metalstel i guld og sølv, da de har den helt rigtige vintage feel, eller gå efter stel i acetat i nogle af de skønne jordfarver der hitter denne sæson. 

Se alle solbriller Bestil tid