Tips & tricks

Herunder finder du tips og tricks fra andre kontaktlinsebrugere, som kan gøre din hverdag nemmere. Du finder sikkert noget, du ikke vidste i forvejen.

- 7 minutters læsetid

Vigtigt: Tips og tricks bygger på erfaringer fra kontaktlinsebrugere og kan derfor ikke opfattes som en generel vejledning til alle brugere. Samtlige tips, du finder her på siden, publiceres uredigeret af Synoptik, og vi forholder os ikke til, om de enkelte tips er forsvarlige at følge. Vi anbefaler, at du altid følger den vejledning, du får af din Synoptik-optiker og læser brugsanvisningen på dit produkt. Spørg i Synoptik, hvis du har brug for et professionelt råd.
 

Hvis du er det mindste i tvivl om dine kontaktlinser er gode nok, så prøv nogle andre – det kan man altid gøre i Synoptik.
- Peter

Det er godt at have en god væske til at dryppe med, hvis øjnene trænger til at blive frisket op i løbet af dagen.
- Josefine

Jeg har haft sat mit abonnement på hold i et stykke tid, så jeg kunne få brugt mit lager af kontaktlinser, jeg ikke havde brugt. Jeg gik bare ned i butikken, så klarede de det for mig på 2 minutter.
- Maria

HUSK HUSK HUSK ALTID at få dine kontaktlinser med på ferie. Det er jo katastrofe, hvis du er i udlandet og ikke kan se ? HUSK dog – at er du på ferie i Danmark, så kan du altid få nødlinser i den nærmeste Synoptik butik.
- Bente

Husk kontaktlinsetjekket!
- Marianne

Når der kommer nye kontaktlinser på markedet, prøver jeg dem typisk. Bare for at se, om mine kontaktlinser og komforten kan blive endnu bedre.
- Marianne

Prøv dig frem, når du skal have de helt rigtige kontaktlinser. Fx hvis de er lidt for stramme. Det er gratis at prøve kontaktlinser i Synoptik – benyt dig af det!
- Marianne

Husk at gå til kontaktlinsetjek én gang årligt. Det er hurtigt gjort og vigtigt for din livskvalitet.
- Angelo

Vask hænderne grundigt, før du sætter kontaktlinserne i.
- Angelo

Husk, at væd kontaktlinserne godt i saltvandet, før de skal i. Så får de nemlig meget bedre fat, synes jeg. Det gør helt klart en forskel for mig.
- Louis

Jeg går også meget op i hygiejne og vasker hænder og renser negle grundigt før isætning. Undgå for Guds skyld sæberester – det svier helt vildt! Husk også at hold æsken med kontaktlinser bakteriefri.
- Louis

Prøv at kig ned, når du sætter kontaktlinserne i øjet, så bliver den nemmere centreret over iris. Ellers prøv dig frem. Øvelse gør mester.
- Louis

Få gang i øjnene fra morgenstunden. Vask og skyl dem, som noget af det første. Put en lille smule kontaktlinsevæske i kontaktlinsen. Så bliver det hele nemmere og føles friskere.
- Angelo

Chili er hot for tiden. Chili-Klaus har ene mand populariseret denne spektakulære frugt til at være på alles læber. Men desværre også i nogles øjne. At håndterer chili om dagen og kontaktlinser om aftenen, kan være en ubehagelig oplevelse! Det ved enhver som har smagt den herlig habanero og mange timer senere stukket selvsamme fingrer ind for at fange den klæbelige linse på nethinden. AV! Selv grundig håndvask fjerner ikke chilien på huden. Så mit råd: håndter chili med handsker hvis du bruger kontaktlinser og hvis det fejler: så vask dine hænder grundigt mange gange og evt. kør dem over ru overflader, så chiliens slides af. Velbekomme.
- Nikolaj Skov Sonqvist

Jeg bruger en "mini golf Tee" i plastik til isætning af linserne, som jeg engang i tidernes morgen fik i Synoptik. Meget let og praktisk at anvende.
Måske skulle I få dem på hyldene igen
Vh Thomas Kaiser
- Thomas Kaiser

Koffein er vandrivende og derfor er det en god idé at altid bestille din kop kaffe i cafeen med et glas vand til - så undgår du tørre øjne bagefter ;)
- Outi Helena Karjalainen

Hold en hviledag fra linserne én gang om måneden - invester evt. i et par fede briller fra Synoptik
- Heidi Thisgaard Olsen

Hav altid lidt væske med i tasken til dryp af trætte øjne
- Heidi Thisgaard Olsen

Jeg ved ikke om det findes, men jeg kunne godt tænke mig en lille "æske", der lige kan rumme en kontaktlinse, så man altid kunne have en ekstra med i tasken eller lommen
- Kirsten Elke

Jeg tager linsen på og kigger derefter nedad og blinker. Da synes jeg hurtigere den ryger på plads :-)
- Trine Falck Pape

Tag rigeligt kontaktlinser med på ferie - der kan ske dem noget eller de kan drille. Så lidt flere end du tror du behøver.
- Trine Falck Pape

Sol, sol kom igen solen er min bedste ven - og med linser kan jeg beskytte mine øjn med solbriller og stadig se smart ud.
- Lene Kjær Kristensen

Jeg har altid et ekstra sæt liggende i bilen. Jeg taber normalt aldrig en linse, men hvis jeg eks. får gnedet mig i øjet - er det ikke særligt sjovt at være langt hjemmefra og evt. skulle køre hjem med reduceret syn. Synoptik linse bruger gennem 25 år !.
- Erik Leth Larsen

Tag handsker på hvis du skal skære chili. Det svir nemlig helt vildt når du tager kontaktlinserne ud med chili fingre. Har prøvet det og er bestemt ikke at foretrække ??.
- Charlotte Stokholm Veng Christiansen

Jeg har 6 måneders linser. Det er ikke ønskeligt, men det er desværre de eneste mine øjne kan tåle. Jeg har en udfordring med, at når min flaske med rensevæske er halvbrugt, så er stjernen der sidder i bunden af renseglasset ved at være "slidt" og det gør ondt at tage linserne i øjnene, med mindre de har ligget noget tid i saltvand, efter jeg har taget dem op af rensevæsken. Det tager for lang tid i en travl hverdag, så jeg har fået det råd, at når jeg når der til, så skal jeg lige skylle stjerne i renseglasset under kogende vand, så virker den igen!! Succes, det passer:-)

Mvh Kirsten
- Kirsten Jensen

Det er så fedt når man skærer løg at det overhovedet ikke svier i øjnene??
- Lene Steen Vorstrup

Det er så dejligt at man kan se hvad man laver når man går i bad ??
- Lene Steen Vorstrup

Jeg har altid et par ekstra linser med mig overalt, så dagen ikke bliver ødelagt hvis jeg skulle tabe en linse??
- Lene Steen Vorstrup

Hvis du har linser i, mens du er i svømmehallen eller på stranden, er det en god idé lukke øjnene, når du skal under vand. Dvs. når du fx skal dykke eller springe fra vipper. Hvis man er uheldig, kan linserne nemlig godt falde ud under vandet. Generelt vil det også være en god idé, at have et ekstra par med i sådan nogle situationer.
- Anas Bilal Ahmad

Hvis du bruger linser til dagligt, er det en god idé, at tage et par eller to ekstra med, når du ikke er hjemme og skal tilbringe tid et sted i flere timer, fx arbejde eller skole. Jeg har flere gange nemlig oplevet, at mine øjne godt kan blive ekstremt trætte efter flere timers koncentration. Hvis man er uheldig, kan det til sidst ende med, at man fx kommer til at kløe sig for meget i øjnene, hvilket kan få ens linse til at falde ud. Dette har jeg oplevet 2-3 gange, mens jeg gik på gymnasiet. Så et godt råd er altid at have "backup" par med.
- Anas Bilal Ahmad

Når du har puttet dine linser i øjnene, bør du skylle det resterende saltvand ud i vasken, inden du smider linseholderen i skraldespanden. Ellers kan din skraldespand godt ende med at lugte lidt efter alt det saltvand, du smider ud.
- Anas Bilal Ahmad

Undgå at klø dig i øjnene, mens du har kontaktlinser i. Det kan nemlig nemt forårsage, at de falder ud. Hellere gå ud på toilettet og giv dine øjne lidt klodt vand, så de bliver friske, det har altid hjulet mig.
- Anas Bilal Ahmad

Når du har haft kontaktlinser i hele dagen, kan det være en god idé hen mod aftenen at tage linserne ud og erstatte dem med et par briller. Det vil nemlig føles skønt for øjnene, da de sidst på dagen kan blive en del trætte og slørede af kontaktlinserne.
- Anas Bilal Ahmad

Jeg bruger kun en linse -0.75 på det ene øje så det ser jeg langt med og det andet øje er der ikke linse på det læser jeg med er blevet opereret på begge øjne for grå stær, det går fint hjernen styrer det selv prøv selv i stedet for briller. hilsen Ulla
- Ulla Juul Wille

Dyrker du meget sport og motion, er det en god idé at have et ekstra kontaktlinse par med, når du skal træne eller evt. spille kamp. Øjnene kan godt ende med at blive meget slørede og trætte efter hård træning og konstant koncentration. Derfor kan det ikke skade, at tage et ekstra par med, hvis det ender med at blive uudholdeligt.
- Anas Bilal Ahmad

Husk ALTID at have kontaktlinser med, når du skal ud og rejse. Hellere for mange end for få. Hvis jeg fx skal være væk i 7 dage, tager jeg mindst 10-12 par med. Det skader ikke og fylder heller ikke mere i kufferten.
- Anas Bilal Ahmad

Drik vand, vand, vand, vand og mere vand. Det virker omgående, hvis øjnene føles tørre.
- Jette Pedersen

Husk, husk, HUsK at vaske hænder inden du sætter kontaktlinserne i! Og at få skyllet sæben ordenligt af, ellers gør det naller :)
- Emilie Leger Brink

Jeg har brugt briller og linser i næsten 30 år og med tiden har jeg fået tiltagende tørre øjne. Jeg skiftede til en-dagslinser som gjorde en verden til forskel. Hvis linserne stadig blive udtørrede om aftenen enten pga træthed eller polenallergi, skifter jeg til briller, så jeg har altid friske øjne ;-)
- Dorte Duedal Brodersen

Det gør avs at tage linser i og ud.
Er uheldet ude kan man med fordel vasker hænder i kaffegrums - det hjælper!
- Lasse Pedersen

Hvis der er for stor styrkeforskellen på dine brilleglas kan det være et problem. Hjernen kan simpelthen ikke kapere det og man bliver svimmel når.man bruger brillerne.
Dette sker ikke for mig når jeg bruger linser.
Mvh Jens
- Jens Dige Jensen

Brug engangshandsker fra Matas når du skærer chili, ellers får du aldrig linserne i øjnene bagefter.
- Else Bjerregaard

Har brugt kontaktlinser i ca. 30 år. De sidste mange år 1 dags linser. Pga grå stær på det ene øje, som langsomt skred frem uden mit vidende, ændredes min styrke på dette øje fra de minus 1, som jeg ivrigt havde på begge øjne til minus 3. Styrken på det andet øje normaliseret sig, så jeg var uden kontsktlinser i et par år. Dvs jeg automatisk så langt med det ene øje og læste med det andet. Efter stær operationen på dette øje, så jeg nu pludselig helt normal langt på begge øje, men kunne nu ikke læse noget overhovedet og behøvede plus 2-2 1/2. Det var en stor omvæltning, som generede mig meget. Problemet løser jeg med at bruge 1 kontaktlinse på det operere øje på plus 1,75 Det giver ikke fuld læsestyrke, men gør at jeg næsten ikke har behehov for briller.
Da jeg svømmer meget vil jeg gerne beholde linsen på. Det har aldrig været noget problem med et par gode svømmebriller
- Marianne Nielsen

Jeg har altid et par ekstra linser liggende i mit solbrilleetui og i handskerummet i bilen. Så er jeg sikker på jeg har et par friske sæt linser på mig, hvis jeg skulle tabe en, eller der er belevt meget fedtede.
- Helene Sander Holmen

Når jeg har sat linsen på øjet, kigger lige kort nedad, så sætter den sig bedre fast.
- Helene Sander Holmen

Husk at tage kontaktlinser på, når du laver mad med løg ;)
- Junko Fujishita Strauss

Hvis du har svært ved at se om linserne vender rigtigt, så find de små tal, der er på linsen - så er det nemt at se.
- Helene Sander Holmen

Jeg kan skære /hakke løg uden at øjnene svier og løber i vand
- Birgitte Lena Christensen

Jeg kunne ikke koordinere øjnene for 20 år siden da jeg startede med kontakt linser jeg skelede virkelig meget efter kontakt linserne har jeg ikke skelet
- Susan Mary-Ann Laursen

Jeg melder mig altid til at skære løg, da mine kontaktlinser gør, at øjnene ikke løber i vand!
- Louise Juncker

Inden jeg tager linserne ud om aftenen, dupper jeg øjet med en finger fugtet med væsken fra den lille linsepakning. Dvs. jeg gemmer pakningen fra om morgenen - vist ikke helt "lovligt", da Synoptik jo anbefaler rent saltvand - men det fungerer for mig.
Tidligere fik jeg jævnligt lavet en lille rift i øjet, fordi det var for tørt - meget ubehageligt, da det så løber i vand og er irriteret i mange timer efter.
- May-Britt Pia Møller Ebbe

Jeg bruger mine linser både når jeg løber og er ude at dømme håndbold.
Når jeg kører på raceren har jeg cykelbriller på for ikke at få noget i øjnenes, der kunne irritere linserne.
Sover ikke med dem, men sørger for af de bliver renset hver dag.
Bruger 14-dags linser
- Harly Erling Holtegaard Pedersen

Jeg kan altid til enhver tid prøve nye linser, hvis jeg bliver i tvivl om dem jeg har er de rigtige. Og jeg bliver altid mødt med forståelse og stor professionalisme. Det er meget betryggende.
Hilsen Jette Vold
- Jette Vold

Jeg er kok og som kok duer briller ikke! De bliver fedtede og dugger når man åbner ovnen. Derfor fik jeg kontaktlinser - oveni i så græder man heller ikke når man piller løg ?? et kæmpe plus! Jeg ville ikke være foruden mine linser ??
- Charlotte Melin

Hvis linsen revner og noget sidder tilbage i øjet, så kan det sommetider hjælpe at sætte en ny i - så virker den nye lidt som en magnet på den der sidder tilbage (har heldigvis ikke haft brug for at prøve det, men har fået oplyst, at det virker)
- Tina Eggers Sørensen

Jeg bruger endagslinser og har 4 + på det ene øje, så jeg kan læse og 2, 5+ på det andet øje så jeg bedre kan bedømme afstanden. Jeg bruger linser da det er nemt at bruge i en travl hverdag. Om aftenen efter en lang dag med linserne på bruger jeg af og til mine briller, som jeg også er superglad for. Men jeg foretrækker linserne, da jeg kan have dem på når jeg dyrker sport og fx svømmer.
Hilsen Susanne

- Susanne Lorentzen

Giv ikke op fordi det er pisse besværligt de første 2 gange, det er det værd i sidste ende!
- Mathilde Roer Nielsen

Når jeg bliver træt begynder mine kontaktlinser ofte at genere. Førhen tog jeg dem ud og skiftede om til briller, men nu drypper jeg bare mine øjne med saltvand, og så er de så gode som nye igen.
- Mikkel Klitte Enevoldsen

Tag altid et par ekstra kontaktlinser med når du skal ud at svømme. Better be safe than sorry
- Mikkel Klitte Enevoldsen

Husk solbriller hvis st du skal køre på motorcykel, da vinden godt kan genere dine kontaktlinser
- Mikkel Klitte Enevoldsen

Jeg havde i starten svært ved at få mine linser ud. Så gik jeg på YouTube og så fif til at tage dem ud. Vupti så havde jeg lært det.
- Mathias Rynkebjerg Møller

Husk at give dine øjne en pause en gang imellem. Brug briller om aften, så slipper du for at dine øjne bliver irriteret
- Mikkel Klitte Enevoldsen

Hav ALTID dine kontaktlinser i håndbagagen på rejse, så er du ikke 'på den' hvis din kuffert havner et andet sted end dig. Og så har du også mulighed for at skifte til nogle friske, hvis luften er for tør på flyveren.
- Marlene Hjorth

Med kontaktlinserne i løber øjnene ikke, eller i mindre grad, i vand ved skæring af løg eller i forbindelse med røg.
- Mathias Christiansen Broch

Husk at blinke tit når du kører hurtigt på cykel, f.eks. ned ad bjergveje, ellers bliver linserne tørre og du risikerer at tabe dem

- John Sejersbøl Hansen

Jeg har brugt engangslinser fra Synoptik i snart 18 år. Mit tip er, at jeg i alle årene har haft forskellig styrke til de to øjne svarende til afstands-syn og læsesyn. Hjernen indstiller selv. Da jeg startede var jeg folkeskolelærer og det fungerede perfekt med at se langt i klassen og nær i bøgerne og på tavlen. Jeg har med glæde modtaget alle tjekkene og løbende fået forøget styrken. I dag bærer jeg + 1.75 og + 4.00 og nu som pensionist fungerer det stadig perfekt for mig.
- Edith Marianne Nørretranders

Når jeg har linser i, får jeg ikke tårer i øjnene af at pille løg
- Anna-Sarah Luplau

Jeg bruger linser da det er svært at cykle og løbe i regnvejr med briller og uden går det slet ikke med -7 på begge øjne:-)
- Britta Wagner Nielsen

Det gør det nemmere at fjerne kontaktlinserne ved at fugte fingerspidserne forinden.
- Christina Schøler Bargisen

Jeg vasker hænderne i vand og sæbe, skyller dem og tørrer i et håndklæde, så stiller jeg linserne frem og åbner dem, så tager jeg noget "appotekets alcogel" og smører hænderne godt ind i det, lader hænderne luft tørre og når de er helt tørre sætter jeg linserne ind. Det giver tryghed fordi jeg ved at hænderne er bakteriefri i processen.
- Torben Thingvad Clausen

Jeg har brugt linser i mange år nu. Jeg har en handikappet dreng og da han var lille, var han meget udfarende og jeg fik mange puf og slag på mine briller, det gjorde frygtelig ondt på næsen. Jeg valgte at prøve linser, og blev rigtig glad for dem. Et godt trick er at jeg ikke græder mere, når jeg snitter løg. Har for 14 dage siden (til et teltbal) snittet 2 kg løg på en gang uden at fælde en tåre. ????
- Karina Brandt

Da jeg har lange negle, har jeg efterhånden prøvet at "knække" mine linser i to dele (både når jeg skal have linser på samt tage dem af). Jeg har prøvet en linsefjerner (som jeg for mange år siden købte hos optikeren), men det har aldrig rigtig fungeret for mig. Efter at have kæmpet en del gange, men at finde den sidste linsedel (kan nævnes at jeg ofte er endt med et meget irriteret og rødt øje efter flere uheldige forsøg) , har jeg nu endelig fundet en metode som fungere for mig og som jeg meget gerne vil dele. Dette har sparet mig for meget tid, idet at jeg nu ikke længere har behov for at bruge 1-1,5 time på at finde den sidste del. Metoden er: at man tager fat i den øvre og nedre del af øjenlåget (med tommelfinger og pegefinger). Man åbner lidt op ( dvs. Man trækker nærmest øjenlågene lidt tilbage), og så bruger man begge fingre til at klemme øjenlågene sammen - således at man nærmest "skubber" den gemte del af linsen frem. Dette er en metode, som i begyndelsen kræver tålmodighed, men så snart man mestrer metoden, så går det altså stærkt med at finde den "knækkede" linse, som godt kan gemme sig forskellige steder i øjet, da den kan rykke rundt. Håber at der er andre med lange negle, som kan bruge dette råd. Metoden har og er guld værd for mig :-)
- Len Thanh Lu

Jeg vasker altid hænderne grundigt og tørrer dem inden jeg rører kontaktlinserne - jeg tjekker mine fingre om de er fri for snavs, sæbe og håndklædefnuller fra tørringen. På denne måde undgår jeg røde og sviende øjne.
- Tenna Olesen Jensen

På rejser, så skal du altid pakke ekstra (svarende til 10-14 dage). Vi var så uheldige at være strandet i Tyrkiet fordi min datter fik skoldkopper, men heldigvis havde jeg pakket ekstra linser (så jeg kunne klare mig 14 dage) ekstra uden at være bekymret for at løbe tør for linser.
- Len Thanh Lu

Når jeg tager mine kontaktlinser på, holder jeg mit øje åbent med fingrene, tager linsen i og så kigger jeg først ned, så lige ud og tilsidst så giver jeg slip og lader øjenlåget glide ned og får fugtet mine øjne. Så føler jeg at mine øjne og linser 'smelter' sammen.
- Tenna Olesen Jensen

Hvis jeg tager en lur bliver mine linser ofte tørre og falder ud. Så inden jeg åbner øjnene, gnider jeg forsigtigt mine øjenlåg med en finger, så de bliver lidt fugtige igen.
- Tenna Olesen Jensen

Hav et par briller liggende, hvis dine linser skulle falde ud eller du feks får øjenbetændelse.
- Tenna Olesen Jensen

Luk øjet i et par sekunder mens du ruller med øjet - der gør at min linse sætter sig perfekt.
- Gry Ebdrup

Tjek altid dine linser om de er beskadiget inden du tager dem i.
- Sofia Høeg Asadi Zafarabadi

Husk altid at have ekstra kontaktlinser med dig, hvis du uventet skal overnatte hos anden. Eller hvis du har været så uheldig at du er kommet til at irritere din linse og den falder ud.
- Sofia Høeg Asadi Zafarabadi

Bruger Ole Henriksen øjencrem, den gør ikke linserne sløret...... Samt tager først mascara på efter en halvtime med linserne i, det gør igen at de ikke bliver sløret......
- Helle Fjordbak Søndergaard

Jeg får en gang imellem noget ind under kontaktlinsen, som generer - et lille fnug eller lignende. Så tager jeg forsigtigt fat i kontaktlinsen og skubber den ud i kanten af øjet og tilbage igen. Som regel er det nok til at fjerne det, der irriterede øjet. Jeg behøver ikke tage linsen ud og rense den.
- Lene Tegllund Thomsen

Hvis jeg er meget træt kan kontaktlinserne være svære at få ud. Jeg har fundet ud af at det hjælper at gabe inden jeg tager linserne ud.. ??
- Karina Andersen

Hvis du bruger månedslinser og skal ud at svømme, så anskaf nogle endagslinser til at have på under på svømmeturen. Skulle linsen blive skyllet ud, er en endagslinser et mindre tab end en månedslinse
- Pernille Lund Hansen

Hav altid et sæt ekstra linser med i tasken eller bilen. Man er jo næsten blind, hvis man taber sin linse ude i byen..
- Lena Mølskov Jensen

Ved du at du kan få linser med læsefelt? Det er en stor frihed at mine linser bruges både til at se og til at læse med.
- Lena Mølskov Jensen

Hvis din linse går i stykker, kan man få den byttet i synoptik. Det er god service. - Lena MJ
- Lena Mølskov Jensen

Brug linser når du skræller løg, så får du ikke tåre i øjnene
- Sana Atris

Kender I følelsen af, at man bare kan tage lækre solbriller på om sommeren, og stadig se ordentligt? Og man kan nemt skifte sine solbriller ud så de følger moden. Før jeg fik linser, sad jeg nogle gange med solbrillerne udenpå mine briller. Og da jeg fik solbriller med styrke, kunne jeg kun bruge det ene par. Nu har jeg flere par at skifte imellem.
- Lena Mølskov Jensen

Det gode ved kontaktlinser er at man kan skære løg helt uden og få tårer i øjnene.
- Line Kristine Kolding

Du kan sidde om bålet sammen med vennerne, uden at røgen påvirker dine øjne.
- Line Kristine Kolding

Hvis du har månedslinser og de er begyndt og blive lidt stive sidst på måneden, så skal du ligge linsen på din håndflade og bruge din lillefinger til og gnide.
- Line Kristine Kolding

Jeg har på 26. år linse-abonnement hos Synoptik. Mit bedste tip: dryp altid en stor dråbe rensevæske ned i linsen før du sætter den i. Det gør det meget nemmere og føles bedre.
- Karina Larsen

Skån dine øjne og hold pause med linserne og brug brillerne , når du ser tv derhjemme. Dryp Øjne med Systane Øjendråber-også når du har linser på-lindrer.
- Ulla Sloth Thorup

Når jeg har taget kontaktlinsen i, så gemmer jeg kontaktlinseæsken med væsken i, sætter "låget" på igen.
Hvis linsen driller lige efter, at jeg hat taget den i, så har jeg stadig væsken, at skylle og væde linsen i.
- Dorthe Enghaven

Hvis linsen ikke vil sidde fast, kigger jeg til venstre og der efter til højre et par gange (mens jeg holder linsen mod øjet) og så plejer den at fange :)
- Camilla Lüchau Madsen

Lær dig selv at tage dem på uden spejl, så har du frihed til at tage dem på hvor som helst hvis du også går med briller
- Camilla Lüchau Madsen

Da jeg ikke har et ret stort øje, kan det være svært at sætte linser i. Derfor har jeg fået et trick: at holde hovedet ned ad og sætte linsen på nederst i øjet for så at køre den op på plads. Det samme når den skal ud, hvor jeg sætter en finger på linsen og trækker ned i huden under øjet med den anden hånd, og så kører jeg linsen ned, til den hopper ud af sig selv
- Jeppe Tiufkær Johnsen

Jeg bruger skiftevis briller og kontaktlinser. Når jeg skal dyrke sport eller jeg skruer i min motorcykel eller bil er linserne klart at fortrække. Det kan være en god ide at prøve flere linser, så man finder nogen der stadig sidder godt efter en hel arbejdsdag.
- Jeppe Tiufkær Johnsen

Brugt linser i 25 år og synes jeg der er sygdom på vej, så ud med linserne og på med brillerne ( hader at gå med briller ) øjnene får luft og jeg føler mig så friskere.
- Jeanette Finderup

Start altid med at sætte den linse i, der har mest styrke. Så du f.eks. altid starter med venstre, hvis venstre øje er dårligst. På den måde bliver det en lille smule nemmere at sætte linse nr. 2 i, fordi det samlede syn så er lidt bedre, end hvis du startede med den anden linse.
- Anders Voss Bülow

Jeg har altid et ekstra sæt endagslinser i tasken, da jeg et par gange har været uheldig at miste en linse i svømmehallen og til en fest, også er det rart at kunne sætte en ny i og fortsætte :)
- Helle Hansen

Jeg bruger en-dags linser . Så snart mine øjne bliver trætte om aftenen kan jeg hurtigt tage dem ud - lige gyldig hvor jeg er :-)
- Dorte Kolind Øbro

Jeg bruger to forskellige styrker på mine kontaktlinser. Det kan godt være svært at huske hvilken styrke der skal i hvilket øje. Jeg bruger en lille huske remse som hedder " Venstre er Værst" altså V og V. Det we styrken på mit venstre øje der er den dårligste/værste. Hvis man havde det omvendt kunne man bruge en remse som feks " Højre er Højest". Ellers find selv på en ;-)
- Thomas Køhler

Jeg tager altid mine kontaktlinser ud når jeg kommer hjem fra arbejde og dermed bliver mine øjne ikke så trætte om aftenen.
Bjørn
- Bjørn Mantzius Hansen

Solbadning, solcreme og svimmingpool er en dårlig cocktail. Har aldrig kontaktlinser på når jeg er på stranden eller i poolen.
Bjørn
- Bjørn Mantzius Hansen

Jeg bruger endagslinser. Om morgenen sætter jeg dem først i efter bad og tandbørstning. Om aftenen tager jeg dem ligeledes ud før tandbørstningen. Det giver øjnene ca. 25 min. uden linser pr. dag, og modvirker svie og kløe i øjnene.
- Johnny Jespersen

Overhold altid dit linsetjek. Dine øjne ændre sig med tiden...
Bjørn
- Bjørn Mantzius Hansen

Få dig et par briller som erstatning for dine linser. Befriende når man har haft linser på hele dagen
Bjørn
- Bjørn Mantzius Hansen

Er du nybegynder i at sætte linser i, så put dem i køleskab inden brug. En "kold" linse er nemmere at mærke, om den sidder ordentlig på øjet.
- Anne-Marie Avnsted

Mit tip som både brille og linsebruger er at det er super nemt at skifte look, ved at skifte mellem briller og linser
- Nicole Corfixen Capion

Pris og kvalitet hænger i den grad sammen- ikke mindst for dine øjnes skyld
- Bjørn Mantzius Hansen

Tegn et abonnement. Det er nemt og bekvemt. Kontaktlinserne kommer ind af hoveddøren når du er ved at løbe tør for linser.
Bjørn
- Bjørn Mantzius Hansen

var vinduspudser og i vinterhalvåret duggede mine briller når man lukkede vinduer op og skulle pudse udvendig derfor kontaklinser
- Verner Holst Rasmussen

Hvis man har problemer med at holde øjenlåget oppe, når man sætter sine kontaktlinser i. Skal man bare vippe hovedet lidt op, og kigge ned. Det hjalp mig
- Sebastian Andersen

Husk at drikke rigeligt med væske i løbet af dagen, ellers kan dine øjne tørre ud og linserne kan drille.
- Rikke Christina Ebbesen

Naar jeg dykker er kontaklinser fantastiske. Jeg kan have dykkemaske paa, men kan ogsaa stadig tage den af. Trykket under vand goer, at linserne siddende. Linser goer det meget nemmere end briller, som ville falde af hele tiden.
- Lærke Zacharias Lytken

Når jeg står i køkkenet og snitter og steger løg, så kan jeg gøre det fuldstændig upåvirket, hvis jeg har mine kontaktlinser på. Det hjælper virkeligt. Mine børn kan stå flere meter væk derfra med tårer i øjnene, og jeg kan slet ikke mærke det. Fantastisk!!
- Christina Lyngsø

Hvis linserne (og øjnene) er blevet tørre og trætte efter en lang dag, kniber jeg lige øjnene sammen i tre sekunder og så er de som regel fugtige igen.
- Rikke Schmidt Petersen

Efter hvert brug renser jeg lige linserne ved at køre den rundt i håndfladen med en finger, med resten af linsevæsken fra portionen.
- Rikke Schmidt Petersen

Jeg sidder hovedsageligt ved computeren på mit arbejde og derfor kan mine kontaktlinse godt være lidt "trætte" og tørre om aftenen og begynde at irriterer. Derfor har jeg hos Synoptik fået noget der hedder "Systane Ultra komfortdråber". De skal bare dryppes i øjet og lindrer med det samme irritationen. Hvis jeg f.eks. skal i byen om aftenen eller i biografen, drypper jeg altid lige mine øjne inden så jeg ikke risikerer at de bliver tørre. Og så fås de i små praktiske ampuller, så man altid kan have en med i tasken, hvis det skulle blive nødvendigt.
- Louise Elkjær Nordborg

Når der skal snittes løg til maden, så kan man være den der viser overskud og tager tjansen - kontaktlinserne gør at ens øjne ikke er lige så sarte som øjne uden.
Vi kan jo ikke have at folk begynder at græde over småting.
- Annie Alinas Winther Andersen

Jeg bruger endags-linser hver dag og kan slet ikke leve uden, da jeg er mere eller mindre blind uden (-6.00) og spiller både golf og dyrker fitness, hvor briller er en udfordring for mig. Jeg har brug for meget fugt i øjnene fordi jeg bruger kontaktlinserne fra morgen til aften, så jeg har fundet ud af, at hvis jeg hælder resten af væsken fra hver beholder op i kontaktlinserne inden jeg putter den i øjet, så holder dine sig fugtig meget længere og generer mig ikke om aftenen. Prøv det og se om det gør en forskel for dig. God fornøjelse...Martin
- Martin Amdi Pedersen

Brug linser når du skal skrælle løg så løber øjnene ikke i vand.
- Anja Lyager Larsen

Det er lettest at tage kontaktlinsen ud med helt tørre finger, så husk at tørre hænderne rigtig godt når du har vasket dem inden du tager dine linser ud....(;
- Dorthe Toft

En lille bonus for linse-brugere: sørg for at have linserne på hvis du skal skære løg - der er ingen tårer med linser på! ??
- Kristina Vikkelsø Tranders

Holder pause fra linsen om aften for at give øjnene en pause samt når jeg er forkølet her bruger jeg mine briller for at give øjnene hvile
- Ida Nordstrøm Christensen

Det er måske lidt fjollet, men når jeg har kontaktlinser i når jeg skræller eller skærer løg, går det perfekt uden tårer :-)
- Michael Kaj Pihl Jensen

Inden jeg sætter linserne i, vasker jeg hænderne og tørrer dem i et særligt håndklæde, jeg ikke deler med andre. Og her kommer så mit tip: jeg puster på mine hænder, for at slippe af med de bittesmå støvpartikler og hår som ellers er usynlige og som totalt kan ødelægge isætningen. Jeg kigger altid ind mod næsen mens jeg sætter linsen i, og i det jeg kigger ligeud igen sættes linsen naturligt på plads, med et lille blink.
- Maria Ørskov Akselvoll

Jeg er nærsynet og bruger 1-dags kontaktlinser med læsestyrke ADD 2. Egentlig skulle jeg have styrken på begge øjne justeret med -0,25 for at se helt klart på lang afstand, men det vil gøre det sværere for mig at læse og fokusere i det daglige. Det fungerer fint sådan, og til gengæld slipper jeg for læsebriller. Men når jeg spiller golf har jeg brug for at kunne følge bolden og få øje på den på lang afstand. Derfor har jeg købt ekstra linser med ekstra -0,25 i styrke, som jeg bruger, når turen går på golfbanen, eller i andre situationer hvor klart syn på lang afstand er vigtigt.
Hilsen
William
- William Kristian Andersen

Mit bedste tip er at sørge for masser af væde på linsen, ved i-sætning.
En anden god idé er lige at lade de to åbne linsepakninger stå, indtil jeg er sikker på at linserne sidder godt. Ellers kan jeg lige skylle dem i pakningen igen :-)
- Ninna Lajer

Ved gentagelser til venner familie og kollegaer, om hvor glad jeg er for mine kontakt linser som jeg har brugt i 25 år, kvaliteten bliver bedre og bedre , og servicen i Synoptik er i top. Jeg bruger kun briller til aflastning og de er narturligvis også fra Synoptik. Priser passer til kvaliteten. Både linker og briller. Har tænkt at fortsætte de næste 25 år i Synoptik. ( jeg er nu 60 år:). )
Venlig hilsen Vivi Lindgren Christensen
- Vivi Kate Christensen

Jeg er 66 år gammel og har brugt kontaktlinser i 38 år. Jeg føler en stor frihed ved mine linser - når jeg en enkelt gang bruger briller er det pga. øjenbetændelse eller lign. og enkelte gange fordi jeg vil ændre stil. Jeg har dyrket sport altid, håndbold, badminton osv. I dag spiller jeg golf, hvor det er perfekt med linser. Alle med briller klager over synet i regn, men de problemer har jeg ikke. Jeg kan kun anbefale kontaktlinser.
- Birgit Susanne Nielsen

Hej, har i stedet for læsebriller, som man får brug for med alderen, en linse på - 1,75, og en på -4,25. Er stærkt nærsynet, og har fået 'gammelmandsssyn'. Læser nu med -1,75 og ser langt med -4,25, og det fungerer fortrinligt, og har gjort det i mange år. Bruger dog briller med kompenserende styrke, når jeg kører bil.
Venlig hilsen Birthe Müller-Hansen
- Birthe Muller-Hansen

Kontaktlinser giver for mig den største frihed i alt hvad jeg foretager mig. Ingen mærker på næsen, ingen "duggede ruder", ingen begrænsninger i synsfeltet og ingen fedtede fingre :-).

Efter mere end 30 år som kontaktlinsebruger, er det for mig det mest naturlige at sætte linser i om morgenen, men mit bedste råd er, at undgå at få hår under linsen, det er ubeskriveligt ubehageligt.
- Bettina Wettendorff Dyring

Jeg har kontaktlinser på den måde, at jeg læser med det ene øje og ser ud med det andet, altså to forskellige styrker. Det har jeg haft i syv år og det er det bedste jeg har gjort. Det kan varmt anbefales.
Kirsten
- Kirsten Birk Wogensen

Hvis jeg kan mærke den mindste risiko for at jeg kan falde i søvn, f.eks. på sofaen under en film :-), skynder jeg mig at skifte til briller. At skulle tage kontaktlinser ud, når man lige har sovet, er absolut ikke anbefalelsesværdigt, og nærmest umuligt. - Bettina
- Bettina Wettendorff Dyring

Jeg prøver mig tit frem med kontaktlinser og ser om der er noget der er værre eller bedre. Jeg bruger månedslinser og de skal derfor renses. I stedet for at bruge håndklæde og få de der små irriterende hår eller lidt sæberester ind i øjet, så bruger jeg altid køkkenrulle eller servietter til at tørre fingre med. Det er selvfølgelig også er godt trick til 1-dagslinser, da de skal ind og ude hele tiden.
- Lasse Møller Andersen

Jeg har altid et ekstra sæt kontaktlinser i både bilen og tasken, hvis nu uheldet skulle være ude. - Bettina
- Bettina Wettendorff Dyring

Bruger du to forskellige styrker, så prøv at starte altid med det samme øje for hvergang du skal sætte kontaktlinsen på, for så undgår du at der går kludder i det.
- Zohra Ahmadzay

Er du faldet i søvn i bussen på vej hjem efter en lang dag, så bliver dine kontaktlinser hurtigt meget tørre! For at undgå at de popper ud, så knib øjnene sammen et par gange og undgå direkte vind på ansigtet.
- Zohra Ahmadzay

Hav altid et par reserve kontaktlinser med i din taske.
- Zohra Ahmadzay

Har du bil, så ha et par reserve kontaktlinser liggende i handskerummet
- Zohra Ahmadzay

Jeg har haft hårde kontaktlinser i mange år, men da øjnene forandrer sig med årerne, kan jeg på det varmeste anbefale jer alle at prøve renseprodukterne fra EYEYE, som består af B5 active opbevaringsvæske og Crystal Cleaner til rens af linserne. I de mange år jeg har båret mine hårde kontaktlinser, har jeg kunnet bruge dem udendørs, da jeg følte at de generede øjnene ved f.eks. blæst, støv osv., men NU kan jeg bære linser udendørs, og kan overhovedet ikke mærke at jeg har dem på. Derfor vil jeg anbefale disse to produkter, og håber at de kan komme til at være i ALLE Synoptiks butikker, og ikke kun i butikken i Lyngby Storcenter.
Bedste hilsner fra Laila M. Nielsen, 50 år og kontaktlinsebærer siden jeg var 18 år.
- Laila Møller Nielsen

Jeg ved at det for mig hjælper, at holde kontaktlinsen lidt inde, før man slipper den, (Altså når jeg har sat den op.). Hvis man holder den lidt, sætter den sig hurtigere, og man står ikke og prikker sig selv i øjet flere unødvendige gange.
- Teddy Forsberg Krøyer Bilbo

Jeg foretrækker månedslinser - de skiftes én gang om måneden, og man skal kun hente / få dem leveret hvert halve år. Nemt og effektivt.
-Teddy.
- Teddy Forsberg Krøyer Bilbo

Er du meget aktiv, kan det godt betale sig at have en lille beholder til dine linser, med noget væske i.
Du kan få en æske hos synoptik.
-Teddy.
- Teddy Forsberg Krøyer Bilbo

Husk at gå til tjek, for at se om de linser du bruger er gode nok.
Det kan være de slider lidt på hinden, og du har derfor brug for nogle andre.
-Teddy.
- Teddy Forsberg Krøyer Bilbo

Jeg ved at for mig selv, kan det være dejligt og behageligt at bruger briller i et par dage efter jeg tager mine månedslinser ud. Det frisker øjnene op :)
-Teddy.
- Teddy Forsberg Krøyer Bilbo

Hvis man har 2 styrke, er det godt altid at starte med den samme side så er det nemmere at huske styrken.
- Jesper Reinhold Gramkow-Walbum

Tag en dråbe væske fra linse æsken og dryp ned i linsen inden isætning så er det rarere at få i øjet.
- Jesper Reinhold Gramkow-Walbum

Man kan skrælle løg uden at det sviger i øjnene ????
- Jane Dorthe Knudsen

Styrketræning og briller? Næ, kontaktlinser giver mig fri mulighed for bevægelse, som jeg vil, når jeg vil, og er ikke generende selv under høj intensitet. :)
- Emre Altintas

Et godt tip til de morgenfriske pendlere er at vente med at tage linser på til man kommer på arbejde eller i skole. Ens øjne holder kun til linser mellem 10-14 timer pr dag, så hvis man står op, som jeg mellem 05-07, så holder mine øjne ikke til meget ud på eftermiddagen. Derfor nogle dage tager jeg dem først i på skolen.
- Louise Cecilie Kolbeck

Jeg har brugt linser i 30 år fra synoptik altid fået tilbudt nye og bedre og billigere

Hilsen Erling Bergø
- Erling Olaf Bergø

Jeg dyrker meget sport så jeg er nødt til at tage mine linser lige meget hvad for at spille. Jeg har lært at tage linser på uden brug af spejl eller nogen form for refleksion, det kan være en god ide at øve sig lidt på at tage linser uden brug af spejl, så når situationen kræver det, kan man sætte dem på uden hjælp, f.eks i en fodboldbane.
- Aqqalukkuluk Pele Hans Peter S Fontain

Hvis man her et Linse Etui, selv om man har en dags linser, og man ved det er en lang dag man har på arbejde eller fest. Så brug etuiet i dine pauser det gør at, øjne lige får fugt når du sætter linserne i igen :) jeg fik mit Etui ved Synoptik.
- Martin Ryg Christensen

Kontaktlinser er perfekte til at træne med!
- Mathilde Lønstrup Øhrstrøm

Pas på med at tørre hænder i håndklæde, inden du tager kontaktlinser i da det kan efterlade fnuller på fingre og der kan sætte dig irriterende fibre under linsen.
- Mathilde Lønstrup Øhrstrøm

Når jeg har Kontaktlinserne på løber mine øjne ikke i vand når jeg skære løg.
Med briller græder jeg så meget at jeg må opgive at skære løg. Derfor er det også altid mit job i madlavningen.
- Henriette Norup

Kan varmt anbefale kontaktlinser til kontaktsport.
- Daniel True Jensen

Et af de fedeste tricks ved linser er, at man ikke behøver at stå og tude i køkkenet, når man skærer løg.
- Svend Storm Rasmussen

Husk rigtig god hygiejne - både linser og hænder. Når linserne bliver renset er det et godt tip at gnubbe dem i cirka 30 sekunder i håndfladen.
- Helle Kruse Christiansen

Selv om du har 30 dages døgn linser er det altid en god idé at have mindst et par døgns pauser hvor øjnene hviler lidt uden linser.
- Helle Kruse Christiansen

Ved én-gangs-linser: Hæld væsken i opbevaringslommen over linsen, når den vender rigtigt på din finger og er klar til at blive sat på øjet, så behøver du ikke bruge anden væske.
- Anders Daugaard

Brug svømmebriller, når du bader, eller hold øjnene lukket.
- Anders Daugaard

Hvis linserne føles tørre, så blink med øjnene nogle gange.
- Anders Daugaard

Tag altid flere én-dags-linser med på ferie end antal dage, du skal være væk. Man kan jo være uheldig og tabe en linse
- Anders Daugaard

Med en baby i huset er det klart en fordel med kontaktlinser frem for briller. Brillerne får ikke lov til at sidde, de er en magnet for små fingre.
- Mette Mejer Parbo

Jeg har brugt bløde linser siden 1981. Det altafgørende ved isætning er fnugfri fingre. Lad derfor være at tørre fingrene efter vask, da du så får sat en fnugbold i øjet.
Undlad så vidt muligt at rør den side, der vender mod øjet. Skulle det alligevel ske, så have skyllevæske klar.

- Jens Ole Bærenholdt Knudsen

Jeg var på ferie i Tyrkiet hvor jeg havde mine kontaktlinser med, da der var så varmt skiftede jeg mine briller ud med kontaktlinserne og Wupti ingen sved hvor brillerne plejer og sidde og ingen dug på glas, så god ferie med kontaktlinser..
- Birgitte Vinther

Elsker den frihed linser giver - ingen dug eller regndråber når du er ude.
- Karina Ankjær Johansen

Da jeg bruger mellem - 7 og - 8 i briller er det dejligt at slippe for de tunge glas i brillerne! Kan ikke mærkes på linserne at mit syn er så dårligt!
- Karina Ankjær Johansen

Nemmere at lægge make-up med linser - skal ikke stå helt oppe i spejlet for at se!
- Karina Ankjær Johansen

Jeg har brugt kontaktlinser i ca. 30 år - altid fra Synoptik.
Det er helt fantastisk, at du i hele landet kan gå i en Synoptik forretning og få udleveret et par linser, hvis du har glemt dem på din tur. Sikke en service :)
Når jeg sætter mine linser i, holder jeg dem som en lille skål på spidsen af højre pegefinger. Med venstre hånd drypper jeg et lille dryp saltvand i linsen, så glider den så fint på plads på øjet. Jeg har også altid saltvand med i tasken, hvis mine øjne skulle blive trætte eller jeg er i tørt miljø, så er det fantastisk rart med et dryp saltvand. Så er øjne og linser helt friske igen :)
- Hanne Houbak

Har du glemt at tage linser ud inden sengetid kan du sagtens bruge dem igen, sørg blot for at vaske hænder og skylle øjnene med rent vand næste morgen, så er du klar på en ny skarp dag. Men kun 2 dage, øjnene skal have luft trods alt..
- Olaf Jon Rasmussen

det er især godt at bruge kontaktlinser til svømning, det beskytter ligesom lidt mod kloren...
- Anja Adanir Andersen

Når jeg er træt og øjnene tørre, tager jeg straks linserne ud og brillerne på.
- Berit Plougmann

Når mine linser kan føles tørre, så vasker jeg grundigt mine fingre, og derefter flytter lidt på linsen i øjet. Oftest ind af mod tårekanalen. Så er det som om der kommer fugt under linsen og den er god igen.
- Mette Bjerregaard Pedersen

Når jeg flyver, anvender jeg briller i stedet for linser. Air condition på flyet er utrolig tørt, og jeg kender ingen som ikke har problemer med deres linser under en flyvetur. Så et godt råd er at anvende briller på turen og evt. skifte til linser når du ankommer i lufthavnen.
- Mette Bjerregaard Pedersen

Jeg har haft kontaktlinser i mange år efterhånden, og oplever, sikkert som så mange andre, at ens øjne og linser er trætte og tørre en gang imellem. Derfor har jeg altid haft briller at skifte med, så ens øjne får en pause fra at være lukket inde i plastik, silikone eller hvad nu ens linser er lavet af. Til hverdag og hvis jeg skal i byen, bruger jeg helst mine linser, men jeg ved også at det er sundt for øjnene at få noget ilt, hvilket de i højere grad får ved brug af briller, så brillerne bruges ofte i weekenden, når jeg blot er hjemme.
- Tine Thrane Sørensen

Gør dig selv den tjeneste, altid at have rensevæske til dine linser i tasken. Hvis du normalt køber rensevæske på flaske, så køb en omgang ampuller også, og hav altid min. 1 stk. i tasken - de fylder stort set ingenting. Hvis du får noget i øjet, eller dine linser af en anden årsag bliver irritabel, er det super rart at kunne rense linsen og komme den frisk i øjet igen.
- Tine Thrane Sørensen

Lad dine øjne ånde.
Så vidt det er muligt, så tag dine kontaktlinser i så sent som muligt før du virkelig skal bruge dem og så tidligt som muligt når du ikke skal bruge dem igen.
Lige meget hvor dyre og fine dine linser er, så er øjnene ikke skabt til at gå rundt med plastik på pupillen.
Jeg har briller ved siden af, som jeg hurtigst muligt skifter til.
Fx når jeg er hjemme om morgenen inden arbejde eller når vi ser film om aftenen.

Kh Jesper
- Jesper Quistgaard Nielsen

"Lyt" til dine øjne er det bedste trick. Er der noget der ikke er som det skal være - ud med linserne og giv øjnene fri et par dage.
- Jesper Bjørn de Place

Overhold fristerne for udskiftning.
- Jesper Bjørn de Place

Hav altid et ekstra par i jakken hvis uheldet skulle ske at de sidder dårligt.
- Frederik Rasch Madsen

Her er vi mange om badeværelset. Jeg har en plastbøtte med låg, som jeg forer med et stykke køkkenrulle. Der lægger jeg min linsebeholder og lågene om dagen. Så ved jeg at der ikke kommer snavs i, samtidigt med at de er tørre
- Ingrid Christine Thomsen

Jeg øver mig i at tage linser på i mørke og uden spejl. Det kan være smart at kunne, eksempelvis på teltture.

- Ingrid Christine Thomsen

Brug dem når du er en tur i svømmehallen, husk svømmebriller og du kan se alt klart.
- Claus Aage Larsen

Jeg har altd kontaktlinser på, når jeg skal hakke/pille mange løg. Når jeg har linser på sviger det ikke i øjenene og øjenene løber ikke i vand.
- Lotte Schandorff Müller

Har bemærket, at øjnene ikke svier mere, når man skærer løg med kontaktlinser på!
- Eva Kirsten Lehmann Kaaber

Tip: Hos os er det altid mig der piller løg, da man bliver mindre påvirket når man har linser
- Marie-Louise Lærke Topsøe

Man kan bytte sine gamle linser, hvis man skifter styrke
- Marie-Louise Lærke Topsøe

Hvis man løber tør for linser kan man komme ind i butikken og få "nødlinser"
- Marie-Louise Lærke Topsøe

Brug plastichandsker, hvis du snitter frisk chili til din aftensmad (eller få en anden til at snitte for dig ;-)). Man kan vaske hænder så meget man vil, det risikerer stadig at være vældig ubehageligt at få linserne ud om aftenen og/eller i om morgenen efter.
- Morten Christoffer Bjerring Sorth

Om morgenen plasker jeg vand i ansigtet for at vaske natten af. Vasker mine hænder og linserne hælder jeg ud i hånden og derefter i øjnene.
Du skal prøve dig frem mht. valg af linser så du får lige netop dem der passer til dig og hvad du foretager dig dagligt eller en gang i mellem. Det er muligt i Synoptik.
- Ebbe Müller-Hansen

Jeg er nærsynet med styrken -2,75. Samtidig har jeg nået en alder, hvor jeg har brug for læsebriller, når jeg har linserne i. Hvis jeg ikke lige gider finde dem frem når jeg fx skal læse en artikel eller hjælpe børnene med lektierne, tager jeg den ene linse ud. Så kan jeg se langt med det ene øje og kort med det andet. Jeg har endagslinser, så den ryger bare i skraldespanden.

- Pernille Charlotte Sørensen Tillisch

Hvis du er på tur, hvor der ikke er spejl, når du skal sætte linser i, så læg din Iphone med spejlfunktion på kameraet fx. op af en bunke tøj, det er let at tilpasse.
- Arne Hoffmann Christiansen

Efter man har vasket hænder og skal sætte en ny linse i øjet, kan man skylle den finger man fisker linsen op med, i koldt vand, så undgår man at få håndklædefnuller på linsen.
- Natacha Suman Meinertz Graf

Husk at have 2 sæt linser liggende i handskerummet i bilen, hvis man skulle få noget i øjet mv. Så kan man altid køre hjem. Det er godt med 2 sæt, hvis man kommer til at fjolle med det ene.
- Natacha Suman Meinertz Graf

Dette er mere et tip ti producenten af kontaktlinserne.: da jeg bruger forskellig styrke, ville det være en stor fordel hvis styrkeangivelsen på emballagen var trykt meget større.
- Jytte Grendal Nielsen

Lad være med at tage kontaktlinser i efter du har lavet mad med chili
- Pelle Kahr Ipsen

Hav altid et par ekstra linser i pungen/tasken. Så kan man let skifte, hvis man får sand i øjet på stranden eller lignende :)
- Louise Pedersen Pilgaard

Jeg har altid våde hænder, når jeg sætter kontaktlinser i - jeg vasker naturligvis hænderne, men tørrer dem ikke, så undgår jeg at der er fnuller fra papir eller håndklæde, der kan drille, når linsen skal i....
- Lillian Frøhling Hansen

Drop håndklæder der fnugger, det er ærgerligt at få linserne på når der er tråde/fnug på. Løsning: brug et andet håndklæde når du skal have linserne på.
- Finn Allan Hansen

Jeg har problemer med at få mit højre øjenlåg til at åbne nok til, at linsen går i uden problemer. Jeg har prøvet lidt at hvert, men først da jeg fandt på at sætte linsen på 3. finger og bruge pegefingeren til at åbne øjenlåget med (større kraft og bedre styr på fingeren) gik det hver gang.

Jeg har en gang imellem ikke fået linser nok til en tur i udlandet. Jeg sov med mine en dags linser, og hver morgen dryppede med isotonisk saltvand. På den måde kan man få ét sæt til at holde i 4-5 dage.

Jeg ved ikke hvorfor, men når der er noget småt, jeg ikke kan læse med kontaktlinser, og min læsebriller ikke lige er ved hånden, hjælper det at bøje hovedet fremad indtil man næsten ikke kan se emnet, så kommer det i fokus.
- Rick Steele

Tobias 15 år, jeg bruger næsten kontaktlinse hver dag i skolen. Det giver mig frihed til sport og jeg nyder at være fri for brillerne. Også i fritiden er det dejligt med linser, når jeg Cykler på MTB i regnvejr.

Hilsen Tobias Vinum
- Tobias Lühning Vinum

Det er lykkes at få lavet nogle linser som har reduceret min afhængighed af læsebriller.
Jeg har fået lidt reduktion på langsynskvaliteten på det ene øje, og har vænnet mig super godt til det. Jeg skal have læsebriller hvis jeg skal sidde og læse i længere tid, men nu kan jeg da se etiketter etc. når jeg er ude at handle, uden brug af læsebriller.
- Lili-Ann Winkel Johansen

Har altid en ampul saltvand med i tasken. Dejligt at kunne skylle øjnene når når man er i lokaler med tør luft...........
- Susse Anne Margrethe Godiksen Bisgaard

Jeg bruger månedslinser, og må sande at det desværre sker en sjælden gang i mellem at en linse forsvinder ud af øjet. Derfor har jeg altid ekstra linser liggende i tasken, just in case.
- Mikkel Tscherning

Hvis man er på ferie eller arbejde ude i Danmark, tilbyder Synoptik et sæt nød-linser hvis du har glemt eller mistet dine linser
- Mikkel Tscherning

Jeg syns det er bedst at putte kontakt linserne i lige efter bad :)
- Ingibjørg Bjarnadottir

Hvis du ikke bryder dig om at sætte kontaktlinser direkte på iris, er det en god idé at sætte den i det hvide område og lade den falde på plads af sig selv.
- Line Frank Müller

Dette er måske ikke et tip, men mere et forslag. Er det ikke muligt at få vendt linserne om i pakke, så når man putter fingeren på linsen så er den lige til at sætte på øjet. I dag tager jeg med fingeren på den side der skal inderst og er derfor nødt til at lige skylle med saltvand...
Hillsen
Allan
- Allan From Hansen

Før var jeg bange for at gå i svømmehallen med mine linser i, det er over nu.
Jeg svømmer to gange om ugen og nogle gange kommer der vand i svømmebrillen.
Men det gør ikke noget, nu ved jeg at jeg ikke mister mine linser.
- Nicholas Toft-Holm

Jeg har altid kontaktlinser på i dagtimerne, og når så
øjnene føles tørre, bruger jeg briller med 2 styrker, typisk efter kl. 20,
men det er jo en lidt dyr løsning...
Bedste hilsner
Vivi Læssøe
- Vivi Evy Pedersen

Jeg er ikke den bedste til at sætte kontaktlinser i, så en gang i mellem kommer der luft ind under linsen, når jeg sætter den i øjet. Mit trick er så, at tippe hovedet op og kigge op mod loftet, og blinke et par gange. Så forsvinder luftboblerne og linserne falder ikke ud.
- Christina Jensen

Har nået en alder, hvor synet ikke kan følge med. Et sæt linser med læse-styrke i den ene og afstands-styrke i den anden er SÅ dejligt. At slippe for at lede efter læsebrillerne og kunne se som før er bare godt. Man føler sig ung igen ??
- Lene Kristensen

Skræl løg med dine kontaktlinser i..ingen tårer!!

- Yvette Irene Makholm

Hvis du bruger make up eller skal klæde dig ud med makeup, skal man passe på med at sin makeup ikke drysser for meget, feks en øjenskygge eller noget glimmer.
Fik engang noget ind under linserne, så det ridsede øjet og jeg skulle gå med klap for øjet et stykke tid.
- Tenna Olesen Jensen

Hvis jeg har grædt bliver mine linser enormt tørre og jeg må ofte tage dem.
Ha et par briller liggende i sådanne tilfælde.
- Tenna Olesen Jensen

Brug dykkebriller hvis du skal under vandet, da det er meget generende at få vand i øjenene og linserne kan let falde ud.
- Tenna Olesen Jensen

Mit bedste tip er at skrive den styrke du bruger på det ene af øjnene på hver af kontaktlinse pakkerne, når du starter på en ny omgang fx højre øje. Skriv det med en sprittusch, så du kan se det uden briller.
Det gør morgenen meget lettere!

- Gitte Prag Barfod

Et godt tip er at vente med at gnubbe sine linser til om morgenen. Det er nemmere at få evt. aflejringer af. Hilsen en kontaktlinse bruger gennem 35 år.
- Berit Søderberg Franch

Dette vil jeg gerne give videre. Det er en stor fordel at have kontaktlinser på når man snitter løg, det svier ikke og øjnene løber ikke i vand.
- Vibeke Johannesen

Når jeg sætter mine linser i, kigger jeg opad, og sæter så linsen i det hvide i øjet. når jeg så blinker, falder de på plads.
På den måde undgår jeg at sætte fingeren ind på "selve" øjet - hvilket jeg ved, mange har svært ved.
- Dorthe Nielsen

Det er smart at have linser i når man skærer løg, så græder man ikke så nemt??
- Liselotte Kaspersen

jeg har - næsten - altid mine linser i, når jeg vasker hår.
når de ikke er i, svider det i øjnene, hvis der kommer sæbe i.
linserne tager ikke det hele, så du skal nok lukke øjnene alligevel :-)
Dorthe Nielsen
- Dorthe Nielsen

Hvis min kontaktlinse ved et uheld glider ud, og jeg ikke har en erstatning, har jeg opbevaret den på tungen indtil jeg har haft mulighed for at vaske hænder og sætte den på plads igen:-)
- Christen Grum-Schwensen

Jeg har brugt kontaktlinser i mere end 30 år, og bruger i dag formelt månedslinser, men jeg tager linserne ud hver nat og lader dem "overnatte" i en all purpose rensevæske, det giver en utrolig komfort om morgenen, for man føler at det er nye linser man sætter i øjnene hver morgen.
Ole Skipper
- Ole Bundgaard Skipper

Hvis du ikke allerede kan; så er det en rigtigt god idé at lære at tage linser af og på uden brug af spejl. Man ved aldrig, hvornår det viser sig at være en nyttig evne.
Start med at tage dem af uden spejl - gerne i weekenden, hvor du ikke har travlt. Herefter kan du øve dig i at tage dem på uden spejl. Det er lidt sværere, men det kan læres.
Tippet er med venlig hilsen og tak til min nu afdøde mormor, der brugte kontaktlinser i årevis og længe inden det blev almindeligt.

- Marianne Gaarde

Skriv dit tip eller trick her
- Lars Jørgen Christensen

Det er en god ide at ryste vandet af kontaktlisen før applikation.
- Thu Anh Truong

Mit Trick, til den lidt ældre, er Peter's (fra Nørreports):
Lidt mindre styrke på det ene øje så jeg kan læse uden briller.
Når det så skal være perfekt bruger jeg brille uden på linserne, styrke i solbrilerne - eller til sport den rette styrke.
Men til daglig kan jeg klare mig, også uden læsebriller.

- Søren Geckler

Jeg bruger døgn kontaktlinser til dagligt, men har briller ved siden af os. Dem bruger jeg et par gange om ugen, når mine øjne skal slappe af...

- Katja Randall Clausen

Jeg bruger linser engang imellem på arbejde, men mest til sport er det dejlig befriende ikke at skulle koncentrerer om brillerne. Ligeledes med varme og kulde kan brillerne dukke når men går ud og ind i forretninger - det slipper du for med linser. Der er flere fordele end ulemper. Prøv linser - Synoptiks personale er super professionelle.
- Palle Stig Lind Ulriksen

Jeg anbefaler at man tager linserne (hvis det er dagslinser) af når man kommer hjem fra arbejde eller skole og bruger briller om aftenen. Trods det høje kvalitet af nutidens linser, så har øjnene brug for frisk luft.
- Amor Arnautovic

Jeg valgte i sin tid at få kontaktlinser, da mine briller altid duggede, når jeg var på jagt. Med kontaktlinser har man altid klart udsyn og får hele naturoplevelsen med!
- Kim Hammer Overgaard

Det sviger næsten ikke i øjnene, når man hakker løg med kontaktlinser på!
- Kim Hammer Overgaard

Med kontaktlinser kan man bruge almindelige solbriller!
- Kim Hammer Overgaard