Udvidet Synsprøve med sundhedstjek | Synoptik
Søg
 
 
Briller Kontaktlinser Solbriller
Viden
Kundefordele Tilbud
Online synstjek
Bestil tid
Find Butik
 Forebyg synstab med en ny Udvidet Synsprøve

En Udvidet Synsprøve kan afsløre mere, end du tror
Dit syn og dit helbred er afgørende for din livskvalitet. Vores autoriserede optikere undersøger med en Udvidet Synsprøve ikke alene dit syn, men også dine øjne for eventuelle tegn på øjensygdomme og alvorlige sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk. På den måde får du mulighed for at forebygge og måske helt undgå synstab og andre helbredsproblemer.

For dig, der elsker livets øjeblikke
Med lanceringen af Udvidet Synsprøve vil vi hjælpe danskerne med at passe bedre på livets øjeblikke. For livet er lige nu. Og vi ønsker, at alle får mest muligt glæde af det hver dag og hele livet.

Bestil tid

Prøv den mest omfattende synsprøve
med sundhedstjekEn Udvidet Synsprøve hos os er markedets mest omfattende synsprøve med sundhedstjek. Vi tager os tiden til at komme hele vejen rundt. Lidt grundigere, end du måske er vant til. Og altid med den vigtige synsfeltundersøgelse, som kan opdage sygdomme, du ikke selv bemærker, men som kan føre til synstab på sigt. Læs mere om de enkelte undersøgelser ved at klikke på øjet til højre.

Information og samtykke
Inden du får en Udvidet Synsprøve, informerer vi om, hvad undersøgelserne går ud på. Vi spørger også, om vi må skrive en journal og evt. dele den med øjenlæge eller læge.
Måling af øjets indre tryk
Ved et blidt pust i øjet måler vi det indre tryk i dine øjne. Vurderes trykket uden for normen, kan det øge risikoen for at udvikle Grøn stær. Jo før Grøn stær opdages, jo bedre chancer er der for at udskyde eller undgå synstab.
Digitalt farvebillede af nethinden
På et billede af øjets nethinde kan vi se synsnerven, øjets blodkar og andre vitale områder. Billedet afslører forandringer, som kan skyldes alvorlige sygdomme som diabetes, forhøjet blodtryk og hjerte/karsygdomme samt øjensygdomme som Grå stær, Grøn stær og AMD (Aldersrelateret Makula Degenarion / øjenforkalkning). AMD er den mest almindelige årsag til læseblindhed og tab af kørekortsyn i Danmark, men kan forebygges vha. sund kost og motion.
Synsfeltundersøgelse
Synsfeltundersøgelsen fokuserer på dit syn i det perifere synsfelt – altså uden om det punkt, hvor du stiller skarpt. Her bliver det tydeligt, om der er nedsat syn i synsfeltet, som du ikke selv opdager, fordi dit andet øje eller din hjerne kompenserer. Synsfeltundersøgelsen kan bl.a. opdage Grøn stær i tide til at undgå, at store dele af synet går tabt. Tab af syn i det perifere synsfelt kan i sjældne tilfælde skyldes sygdom i hjernen.
Samtale med optiker
Trykmåling, billede af nethinden og synsfeltundersøgelse foregår i butikken og kan foretages af en butiksassistent eller optikerpraktikant. Resten af Udvidet Synsprøve foretages af en autoriseret optiker i vores undersøgelsesrum. Optikeren starter med at spørge ind til dit syn og dit helbred for at vide, om der er særlige ting at være opmærksom på.
Synsundersøgelse
Synsundersøgelsen hos os er en komplet kortlægning af din synsfunktion. Her finder vi ud af, om du er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl, og vi udmåler dine styrker. Nærsynethed er almindeligt blandt unge mennesker og kan forebygges ved at komme ud i dagslyset, gerne 1-2 timer dagligt, samt ikke at læse på mobilen og andre skærme i for kort afstand. Med alderen bliver de fleste langsynede og får brug for læsebriller.
Samsynstest
Samsyn er øjnenes evne til at arbejde sammen som et par. Det er samsyn, der gør, at vi kan se vores omverden i 3D, bedømme afstand, ramme tennisbolden og mange flere funktioner i hverdagen. Problemer med samsyn skyldes for det meste muskelkoordineringsproblemer, som kan trænes til normal funktion eller afhjælpes med prismer i brilleglassene.
Gennemgang af resultaterne
Når alle undersøgelserne i en Udvidet Synsprøve er foretaget, gennemgår optikeren resultaterne med dig og noterer dem i journalen. Ved eventuelle tegn på sygdom, anbefaler vi dig kontrol hos egen læge eller øjenlæge. Ved synsfejl, der kan korrigeres med briller eller kontaktlinser, aftaler vi det videre forløb med dig.
Styrkeprøve med testbrille
Viser en Udvidet Synsprøve, at dit syn bør korrigeres, prøver du en testbrille med de udmålte styrker. På den måde kan du opleve synskorrektionen i virkeligheden, og vi kan justere styrkerne, så du får et optimalt syn med briller eller kontaktlinser.
Kun i Synoptik er synsprøven certificeret, så du altid er sikret samme høje kvalitet, når du får en Udvidet Synsprøve hos os.

Derfor er synsfeltundersøgelsen
så vigtig for dig

Selvom synsfeltundersøgelsen er mere tidskrævende, får du den altid med i en Udvidet Synsprøve. Det har vi valgt, fordi nedsat syn i det perifere synsfelt kan skyldes sygdomme, som ikke er forbundet med gener – og derfor risikerer først at blive opdaget, når synet er meget beskadiget. Heldigvis er der god mulighed for at forebygge synstab, hvis sygdom opdages i tide ved en synsfeltundersøgelse.

Tab af syn i det perifere synsfelt kan også skyldes sjældne sygdomme i hjernen, som bør undersøges hurtigst muligt.

Se vores Kliniske fagekspert Annette Slyngborg forklare mere om synet og øjnene

Sådan passer du bedst på dit syn

Undgå rygning – en risikofaktor for udvikling af synstab.
Spis sundt og dyrk motion for at forebygge diabetes, som ofte medfører synstab.
Kom ud i dagslyset, gerne 1-2 timer dagligt, det er gavnligt for øjnene.
Undgå at læse på mobilen og andre skærme i for kort afstand, da det øger risiko for nærsynethed.
Få en Udvidet Synsprøve hvert andet år, så du kan forebygge synstab i tide.

Opdag synstab hos dit barn

Børn tænker ikke altid selv over, at manglende koncentration i skolen, svært ved at følge med på legepladsen eller hyppig hovedpine kan skyldes synsproblemer. Derfor er det vigtigt, at vi voksne er opmærksomme på tegn på synsfejl hos børn.

Børn under 10 år skal have undersøgt deres syn hos en øjenlæge, før vi må hjælpe dem. Børn over 10 år er velkommen til en Udvidet Synsprøve hos os.

 
Synoptik A/S  |  Lyskær 1  |  DK-2730  |  CVR: 6275 6217  |  +45 36 73 77 55LinkedInFacebook