Undgå duggede briller med 5 tips

Duggede briller kan give dig et uskarpt og forstyrret syn. Vores synseksperter har her samlet en guide til, hvordan du kan undgå duggede briller, når du har mundbind på.

- 2 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Hvordan undgår jeg duggede briller, når jeg bruger mundbind?

Briller og mundbind har formentlig vist sig at være en udfordring for dig, der hver dag nyder et skarpt syn med dine briller. Dine briller kan nemlig let dugge, når du iklæder dig dit mundbind, som er blevet obligatorisk mange steder i samfundet.

Ingen ved, hvor længe du skal sørge for at have et mundbind nær dig, hver gang du træder ud ad din hoveddør.

Hos Synoptik ved vi imidlertid, hvordan du kan begrænse at få duggede briller, når du har dit mundbind på. Problemet bliver større og større, i takt med at kulden melder sin ankomst. For varm ånde og kolde brilleglas betyder dug på briller – og dermed et uskarpt syn.

SE UDVALG AF KVALITETSBRILLER

Hvorfor dugger briller?

Dine briller dugger på grund af din varme udåndingsluft. I og med din varme udåndingsluft stiger til vejrs, vil din udåndingsluft bevæge sig op ad dine kinder, ud af dit mundbind og ind på dine brilleglas.

Når den varme luft rammer dine brilleglas, sker der en kondensering, som lægger sig på dine brilleglas. Det resulterer i duggede brilleglas.

5 tips – sådan undgår du duggede briller under corona

Vores synseksperter har her samlet en guide med 5 råd, der kan hjælpe dig gennem din hverdag med mundbind uden at få duggede briller.

  • Vælg en tætsiddende maske

Hvis dit mundbind sidder for løst, opstår der et hul op til dine brilleglas. Vælg derfor en maske eller et mundbind, der sidder tæt på dit ansigt. Det presser luften nedad i stedet for opad. Et trick er at snurre elastikken fra dit mundbind en ekstra gang rundt om dit øre, når du tager det på. Det får dit mundbind til at sidde tættere på dit ansigt.

De fleste mundbind fås med en metalstrip på. Den skal placeres over din næse. Hvis det ikke er nok til at afholde din udåndede luft for at trænge op til dine brilleglas, kan du sætte lidt tape forsigtigt på toppen af din maske eller dit mundbind. Tapen skal sættes på broen på din næseryg og langs dine kindbind for at have størst effekt og presse luften ned.

  • Sæt dine briller oven på dit mundbind

Ved at placere dine briller oven på dit mundbind sørger du for, at de ikke er i direkte kontakt med dit ansigt. På den måde får din udåndede luft sværere ved at trænge op til dine briller og dugge dem.

  • Ryk dine briller ned på din næse

Den varme luft fra din næse og mund har nemmest ved at slippe ud fra dit mundbind, hvis dit stel er placeret længere nede på din næse. Sæt derfor dit stel længere nede, end du normalt vil gøre. Det får den varme luft til at cirkulere bedre.

  • Rens dine briller regelmæssigt

Sørg for at vaske dine brilleglas regelmæssigt. Rens med brillerens eller lunkent vand. Lad dem derefter lufttørre, eller tør dem forsigtigt med en mikrofiberklud, som du i Synoptik kan få med dugbeskyttelse.

Du kan også kigge forbi din lokale Synoptik. Her kan vores glasspecialister vejlede dig i, hvordan du rengør dine briller ordentligt.

  • Varier med kontaktlinser

Den både måde at undgå duggede briller på er ved at variere med kontaktlinser og nyde friheden, som de giver dig. Kontaktlinser dugger nemlig aldrig. Uanset om du bruger endagslinser eller månedslinser, som du finder et stort udvalg af i din lokale Synoptik.

SE STORT UDVALG AF KONTAKTLINSER

Undgå duggede briller med kontaktlinser – oplev dem gratis i hele 10 dage

I Synoptik kan du komme nemt og billigt i gang med at undgå duggede briller ved at variere med kontaktlinser. Du kan nemlig opleve kontaktlinser gratis i hele 10 dage af dit nye kontaktlinseabonnement. Samtidig får du adgang til et væld af eksklusive fordele, som vores abonnementsspecialister skræddersyr til dig, dit syn og dine behov i din hverdag.

Bestil tid til at opleve kontaktlinser gratis i 10 dage allerede i dag. Så oplever du også vores store ekspertise om dit syn og dine øjnes sundhed i en Synsprøve med sundhedstjek.

BESTIL TID & OPLEV LINSER GRATIS

Synsprøven koster kun 348 kr., men fortsætter du med dit nye kontaktlinseabonnement efter 10 dage, refunderer vi prisen på din synsprøve.

Vi ta’r dit syn alvorligt