Undgå duggede briller med 5 tips

Duggede briller kan give dig et uskarpt og forstyrret syn. Vores synseksperter har her samlet en guide til, hvordan du kan undgå duggede briller, når du har mundbind på.

- 2 minutters læsetid

Dugger dine briller, når du bruger mundbind?

Briller og mundbind har formentlig vist sig at være en udfordring for dig, der hver dag nyder et skarpt syn med dine briller. Dine briller kan nemlig let dugge, når du iklæder dig dit mundbind, som er blevet obligatorisk mange steder i samfundet.

Ingen ved, hvor længe du skal sørge for at have et mundbind nær dig, hver gang du træder ud ad din hoveddør. Hos Synoptik ved vi imidlertid, hvordan du kan begrænse at få duggede briller, når du har dit mundbind på. Problemet bliver større og større, i takt med at kulden melder sin ankomst. For varm ånde og kolde brilleglas betyder dug på briller – og dermed et uskarpt syn.

SE BRILLEUDVALG

Hvorfor dugger briller?

Dine briller dugger på grund af din varme udåndingsluft. Da din varme udåndingsluft stiger til vejrs, vil din udåndingsluft bevæge sig op ad dine kinder, ud af dit mundbind og ind på dine brilleglas. Når den varme luft rammer dine brilleglas, sker der en kondensering, der lægger sig på dine brilleglas. Det resulterer i duggede brilleglas.

 

5 tips – sådan undgår du duggede briller under corona

Vores synseksperter har her samlet en top 5 guide, der kan hjælpe dig gennem en hverdag med mundbind uden at få duggede briller.

  • Vælg en tætsiddende maske

Hvis dit mundbind sidder for løst, opstår der et hul op til dine brilleglas. Vælg derfor en maske eller et mundbind, der sidder tæt på dit ansigt. Det presser luften ned i stedet for op. Et trick er at snurre elastikken fra dit mundbind en ekstra gang rundt om dit øre, når du tager det på. Det får dit mundbind til at sidde tættere på dit ansigt.

De fleste mundbind fås med en metalstrip på. Den skal placeres over din næse. Hvis det ikke er nok til at afholde din udåndede luft for at trænge op til dine brilleglas, kan du sætte lidt tape forsigtigt på toppen af din maske eller dit mundbind. Tapen skal sættes på broen på din næseryg og langs dine kindbind for at have størst effekt og presse luften ned.

  • Sæt dine briller oven på dit mundbind

Ved at placere dine briller oven på dit mundbind sørger du for, at de ikke er i direkte kontakt med dit ansigt. På den måde får din udåndede luft sværere ved at trænge op til dine briller og dugge dem.

  • Ryk dine briller ned på din næse

Den varme luft fra din næse og mund har nemmest ved at slippe ud fra dit mundbind, hvis dit stel er placeret længere nede på din næse. Sæt derfor dit stel længere nede, end du normalt ville gøre. Det får den varme luft til at cirkulere bedre.

  • Rens dine briller regelmæssigt

Sørg for at vaske dine brilleglas regelmæssigt. Og gør det med brillerens eller lunkent vand. Lad dem derefter lufttørre, eller tør dem forsigtigt med en mikrofiberklud.

Du kan også kigge forbi din lokale Synoptik. Her kan vores glasspecialister vejlede dig i, hvordan du rengør dine briller ordentligt.

  • Undgå duggede briller med kontaktlinser – prøv gratis i 10 dage

Den bedste måde at undgå duggede briller er at variere med kontaktlinser og nyde friheden, som de giver dig. Kontaktlinser dugger nemlig aldrig. Uanset om det er endagslinser eller månedslinser, som du finder et stort udvalg af i din lokale Synoptik.

SE UDVALG AF KONTAKTLINSER

Hos Synoptik kan du prøve kontaktlinser kvit og frit i 10 dage, inden du beslutter dig for, om de skal give dig mere frihed fremadrettet og hjælpe dig med at undgå duggede briller, når du bruger dit mundbind under corona.

Start med at bestille tid til en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek. Vores kontaktlinsespecialister kan her udmåle dine præcise styrker, foretage et omfattende tjek af dine øjnes sundhed og vejlede dig i, hvordan du kommer godt i gang med dine kontaktlinser.

BESTIL TID

Vi ta’r dit syn alvorligt.