Gå ind i det nye årti med et skarpt syn

Et helt nyt årti venter lige om hjørnet, og i den anledning sætter Synoptik danskernes øjensundhed på dagsordenen. Synoptik tilbyder nemlig en gratis Udvidet Synsprøve med Sundhedstjek til alle, der føler behov. Kig forbi Synoptik frem til den 30. december og få tjekket synet gratis.

- 3 minutters læsetid

Et helt nyt årti venter lige om hjørnet, og i den anledning sætter Synoptik danskernes øjensundhed på dagsordenen. Synoptik tilbyder nemlig en gratis udvidet synsprøve med sundhedstjek til alle, der føler behov. Kig forbi Synoptik frem til 30. december og få tjekket synet gratis.

Årets afslutning nærmer sig, og forude venter et helt nyt årti. Og i den anledning sætter Synoptik fokus på danskernes øjensundhed, så alle kan gå ind i det nye årti med et helt skarpt syn. Synoptik tilbyder nemlig frem til 30. december en gratis udvidet synsprøve med sundhedstjek til alle, der har lyst.

Den udvidede synstest består både af en synsprøve og en øjenundersøgelse og indeholder altid en måling af øjets indre tryk, et digitalt farvebillede af nethinden og en synsfeltundersøgelse, hvor det bliver undersøgt, om du har nedsat syn i synsfeltet. Øjnene bliver samtidig undersøgt for grå stær og eventuelle tegn på sygdomme som forhøjet blodtryk og øjenforkalkning.

En undersøgelse, som Synoptik har fået lavet, viser, at næsten halvdelen af danskerne ikke har fået tjekket synet de sidste to år eller længere, selvom en synsprøve anbefales hvert andet år.

”Vores øjne ændrer sig hele livet igennem, og derfor er det vigtigt at få synet tjekket regelmæssigt. Synet betyder meget for vores livskvalitet og den måde, vi lever vores liv på, så du skal altid reagere, hvis du oplever ændringer i dit syn," siger Annette Slyngborg, der er klinisk fagspecialist hos Synoptik, og fortsætter:

"Når vi bliver ældre, begynder mange at opleve flere synsproblemer. Det skyldes ofte, at linsen i øjet bliver tykkere og mere stiv, og det gør det sværere at fokusere. Når det sker, får vi brug for mere lys til at orientere os og udføre dagligdagsopgaver som læsning og håndarbejde, og disse aldersrelaterede problemer kan optikeren hos Synoptik hjælpe dig med at undgå.”

Pas på tørre øjne i vinterkulden
I vintermånederne oplever mange danskere, at deres øjne føles tørre og irriterede. Det kan skyldes, at vinterens lave luftfugtighed kan være med til at påvirke fugtbalancen i øjnene. Især når man sidder indenfor i en opvarmet stue, hvor den tørre luft kan være med til at udtørre øjnene.

Du kan læse mere om, hvordan du afhjælper problemerne her: www.synoptik.dk/viden/5-gode-rad-til-vinterojnene