Lad din arbejdsgiver betale for dine skærmbriller

Folk, der arbejder foran en computer, har ofte ret til et par skærmbriller, som deres arbejdsgiver betaler. Men en fjerdedel af de ældre erhvervsaktive danskere er ikke klar over den mulighed. Det betyder, at tusinder går glip af et bedre syn og en mere behagelig arbejdsdag.

- 3 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Hvis du er over 50 år, er der stor sandsynlighed for, at du har brug for briller på dit job. Hele 85 procent af 50 til 64-årige bruger således skærmbriller, når de arbejder foran en computer. Men over en fjerdel af danskerne i den aldersgruppe ved ikke, at de kan sende brilleregningen videre til deres arbejdsgiver. Det viser en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov for Synoptik.  

Det betyder, at mange tusinde danske lønmodtagere ikke griber muligheden for at lade arbejdsgiveren betale for både synsprøve, undersøgelse af deres arbejdsposition og de såkaldte skærmbriller, der gør en stor forskel for langt de fleste, der blot arbejder et par timer om dagen foran computeren. 

Seks ud af 10 danskere mellem 50 og 64 år bruger nemlig deres almindelige briller, når de arbejder ved computeren.  Men skærmbriller er anderledes end almindelige læsebriller, fordi de fleste læsebriller til privat brug er indstillet til normal læseafstand. Skærmbrillen er derimod særligt indstillet til arbejdet foran skærmen.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

En mere behagelig arbejdsdag

Hos Synoptik har vi mere end 25 års erfaring med briller til skærmarbejde og en særlig erhvervsafdeling, der tilbyder den nødvendige – og ofte arbejdsgiverbetalte – opmåling af den enkelte medarbejders arbejdsplads samt en Synsprøve med sundhedstjek, der kortlægger den enkeltes synsbehov.

Vi har hvert år besøg af hundredevis af medarbejdere, der har brug for skærmbriller. Vi mener, at det giver rigtig god mening at udnytte retten til at få det optimale syn foran skærmen.

”Mange sidder desværre i dårlige arbejdsstillinger, får hovedpine eller ondt i nakke og ryg på grund af ringe syn. Kun en brøkdel benytter den rigtige gode mulighed, det er, at få deres skærmbrille betalt af arbejdsgiveren, og det går ganske enkelt ud over både arbejdsglæden og produktiviteten på arbejdspladsen,” fortæller Pernille Schwerdfeger, salgschef for BtB i Synoptik.

Skærmbriller er netop lavet, så du undgår de ubekvemme stillinger, fordi styrken er indstillet til både skrivebord og skærm. 

”Skærmbriller betyder kort og godt, at arbejdsforholdene forbedres markant, hvilket er en fordel for både medarbejder og arbejdsgiver. Med de rette skærmbriller bliver det lettere at koncentrere sig, og øjnene bliver mindre trætte, fordi de ikke hele tiden skal anstrenge sig for at fokusere. Mange får en lille åbenbaring første gang, de arbejder med et par skærmbriller på,” siger Pernille Schwerdfeger, salgschef for BtB i Synoptik.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Øje for detaljen

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Synoptik Business på tlf. 36 73 76 55. 

Læs mere om Arbejdstilsynets vejledning om skærmbriller på https://amid.dk