Synoptik Omtanke

Din guide til et mere bæredygtigt valg

Synoptik Omtanke er et mærkat, som vi sætter på de stel, brands og producenter, der arbejder med omtanke for vores miljø. Det kan være i form af deres produktion, valg af materialer eller virksomhedens profil.

Kort sagt handler det om at gøre lidt ekstra for at passe på vores jord. Det eneste, du skal gøre, er at vælge med omtanke.

Synoptik PreLoved er en anden form for omtanke. Vi har kontrolleret, justeret og rengjort de stel, vi får retur fra Brilleabonnement All-Inclusive™, så de kan genbruges til gavn for dig og miljøet.

Synoptik PreLoved stel findes i butikkerne i Lyngby Storcenter, Rosengårdscenteret Odense og Søndergade Aarhus.

Bæredygtige briller fra populære mærker

I Synoptik finder du et væld af populære briller fra kendte brillemærker, der begrænser deres miljøpåvirkning. Lige fra Monkeyglasses, Hugo Boss, Peak PerformanceDbyD og Björn Borg, som har præsentere nye kollektioner med spændende designs.

Ud over at bidrage mindre til øget miljøpåvirkning er solbrillerne og brillerne samtidig også i høj kvalitet og i flotte designs. Du kan derfor se godt ud, mens du samtidig gør noget godt og tager del i en af tidens største trends.

Start med en Synsprøve med sundhedstjek

Læs mere om vores mærker med omtanke for miljøet her, og bestil tid til en Synsprøve med sundhedstjek, hvis du både vil opleve og være med til at gøre en synlig forskel.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Monkeyglasses

Briller fra Monkeyglasses er til dig, der vil gøre noget godt, mens du ser godt ud. Brillerne og solbrillerne er fremstillet af et fossiloliefrit bomuldsmateriale af bioacetat, der både er stærkt, let og fleksibelt – kombineret med rustfrit stål af omtrent 60% genbrugsmateriale.

Monkeyglasses er ikke kun et valg af briller, der viser omtanke for miljøet.. Det er også et moderigtigt valg. Alle Monkeyglasses’ briller og solbriller bliver designet i hånden og kombinerer altid de aktuelle brilletrends med kærligheden til det langtidsholdbare udseende.

Du kan finde vores udvalg af Monkeyglasses briller på siden lige her.

Mini Monkeyglasses

Monkeyglasses markerer sig også med børnebriller af samme materialer under navnet Mini Monkeyglasses.

Se vores udvalg af briller fra Mini Monkeyglasses lige her.

BOSS Eyewear

Den nye kollektion af briller og solbriller fra BOSS Eyewear indeholder modeller, der er designet med planetens bedste for øje.

Kollektionen præsenterer styles, der er produceret i bioacetat og et økologisk materiale. Samtidig har solbrillemodellerne solglas med minimum 40% biobaseret råmateriale, som giver dig mulighed for at tage del i et optisk univers med begrænset miljøpåvirkning.

Med solbriller fra BOSS Eyewear er dine omgivelser ikke i tvivl om, at du vælger dine solbriller med omtanke. Solbrillerne har en diskret tekst med ’RESPONSIBLE’ (ansvarlig, red.) skrevet, som er synlig udefra.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger har sat en ny designretning med bæredygtige briller og bæredygtige solbriller, som appellerer til alle, der kerer sig om miljøet.

Alle briller og solbriller i Tommy Hilfigers biobaserede kollektion er fremstillet af biologisk nedbrydelige materialer og stoffet ’M49’, som er et blødgjort cellulose acetatbaseret plastmateriale.

Kollektionen mindsker brugen af fossile brændstoffer som bl.a. olie, begrænser drivhusgasmissioner og indeholder et væld af moderigtige kvalitetsmodeller, som kun Tommy Hilfiger kan mønstre. Og de gør det på overbevisende manér.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Polaroid

Polaroid præsenterer den første kollektion med 100% UV-beskyttende bæredygtige solbriller, som er produceret af det biobaserede materiale polyamid. Altså et stof, som gør de bæredygtige solbriller biologisk nedbrydelige.

Modellerne er ekstremt lette, indeholder flere elegante detaljer og er alle prydet med et mønster på modellernes tindinger, som gør dit udseende tidløst – samtidig med at du gør en forskel.

Polaroids solbriller er produceret af:

  • Biobaseret plastik: Materiale, der delvist stammer fra vedvarende ressourcer (mere end 40% i flere modeller).
  • Genanvendt metal: Genanvendt metal, som er en fantastisk måde at minimere miljøpåvirkning.

SE UDVALG AF POLAROID

Chloé

Franske Chloé har siden sin etablering i Paris været kendt for at følge tidens stemning. Det samme gør sig gældende for den nye kollektion med mærkets solbriller.

De feminine modeller fra Chloé er produceret af stoffet M49, som er biobaseret acetat. M49 kommer fra naturlige træfibre, bomuldsfrø og træmasse. På den er stoffet et alternativ til traditionelt acetat.

Indholdet af det biobaserede acetat i kollektionen betyder, at solbrillerne er biologisk nedbrydelige og dermed ikke påvirker den grønne omstilling.

Gå på opdagelse i vores udvalg af Chloé solbriller lige her.

Skaga

Skaga har siden 1948 været inspireret af svensk natur. Inspirationen fra naturen kommer nu til udtryk i en kollektion med briller, der er produceret af materialer, som minimerer brillernes miljøpåvirkning.

Den nye kollektion med bæredygtige briller fra Skaga introducerer en linje med farverige stel, der er produceret af et 45% plantebaseret materiale, som er et renere alternativ til traditionel plast.

Skagas fokus er baseret på den nyeste forskning, og kollektionen kombinerer komfort og lethed sammen med et fokus på materialer, der begrænser påvirkningen af miljøet. Både i produktionen og i den efterfølgende nedbrydelse.

Modellerne er bl.a. produceret af 45% plantebaseret materiale, som er 20% lettere end traditionelle materialer.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Peak Performance

Svenske Peak Performance har siden 1980’erne haft fokus på kvalitet og funktionalitet. Nu giver det populære brillemærke dig mulighed for at kombinere værdierne fra den spæde start et stort fokus på at vise omtanke for miljøet.

I sin nye kollektion med briller begrænser Peak Performance bl.a. sit brug af plastik. Brilletuierne indeholder intet plastik, og selv mikrofiberkluden til rengøring af brilleglassene er skabt af genanvendte materialer.

Brillestængerne og -glassene er tilmed produceret af det biologisk nedbrydelige stof bioacetat, og næsepuderne indeholder genanvendelige materialer.

SE UDVALG AF PEAK PERFORMANCE

Björn Borg Kids

Svenske Björn Borg har med sin nye kollektion af børnebriller sat sig på verdenskortet som et mærke, der ikke kun formår at forene sport, kvalitet og nutidige designs.

Kollektionen er i tråd med samfundets nyeste tendenser. Og de tilskriver hensyn til miljøet en stor rolle. Björn Borg Kids griber bolden og præsenterer børnebriller, der er fremstillet med miljøets bedste for øje.

Børnebrillerne fra Björn Borg Kids indeholder økologiske acetater, er af velovervejede materialer og bliver – som prikken over i’et – pakket i bionedbrydelige lynlåsposer.

SE UDVALG AF BØRNEBRILLER

DbyD

Det populære mærke DbyD hylder den naturlige verden med sin kollektion af briller og solbriller, som bl.a. er produceret af genavendt metal.

Kollektionen indeholder briller med naturlige og genanvendte materialer. Deres biologisk nedbrydelige celluloseacetat betyder færre blødgøringsmidler og kemiske stoffer, der kommer i kontakt med din hud og udledes i naturen.

DbyD’s mission er klar. Og tydelig. At minimere påvirkningen af miljøet og klimaet. Kollektionens solbriller produceres af genanvendt plast. Til dig, der også ta’r naturens velbefindende alvorligt.

Du kan læse mere om DbyD’s principper for at begrænse miljøpåvirkning her.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Få din synsstyrke til dine bæredygtige briller

Dit skarpere syn med briller fra vores store udvalg af mærker med omtanke for miljøet starter med en Synsprøve med sundhedstjek, som indeholder et omfattende tjek af dine øjnes sundhed.

Her måler vores autoriserede optikere din præcise brille- og synsstyrke. Vi kortlægger bl.a., om det f.eks. er nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl eller alderssyn, som dine nye briller skal korrigere for.

Efterfølgende hjælper vores glasspecialister og uddannede brillestylister dig med at finde de bedste brilleglas og moderigtige briller.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Vi ta'r dit syn og miljøet alvorligt