Synoptik og Synoptik-Fonden støtter forskning og uddannelse i øjensundhed

Synoptik er delvist ejet af Synoptik-Fonden, som er oprettet for at yde økonomisk støtte til forskning, uddannelse og projekter inden for det brede syns- og øjenfaglige felt. Fondens grundlæggende formål er at sikre mennesker et så aktivt og godt syn som muligt hele livet. Ikke kun for Synoptiks kunder, men for alle i Danmark.

Fra Delfers vision til øget viden om synet i Danmark

Som stifter og indehaver af Sygekassernes Optik, der i dag hedder Synoptik, savnede Robert Delfer muligheder for ordentlig uddannelse af landets optikere. Af den årsag bestemte han i sit testamente, at Synoptik ved hans død skulle overgå til en fond, der dels støttede fremdriften af Synoptik, men også unge optikeres adgang til uddannelse – i hele landet.

Da Delfer i 1949 afgik ved døden, overtog fonden derfor ejerskabet i Synoptik. Præcis som det stod skrevet i Delfers testamente. Siden da er viden om øjensundhed kun blevet større. I særdeleshed takket være Synoptik som gennem Synoptik-Fonden, støtter alt fra forskning og uddannelse til projekter inden for de områder, der vedrører syn og øjne.

Det er en væsentlig del af indtægterne fra Synoptik, som fonden hvert år deler ud af. I 2019 bevilgede fonden 12,5 millioner inden for dens kerneområde ’syn og øjne’, og hvert år honoreres et tiltag med et hæderslegat, der bliver uddelt til fondens årsseminar. Her mødes en skare af fagfolk fra det brede øjenfaglige felt og deler viden.

Synoptik-Fonden Move United

Ekspertise kommer af uddannelse

Viden om synet er en forudsætning for at øge det samlede vidensområde inden for optik. Det er det, der er med til at klæde optikere og fagfolk på til at pleje danskernes øjensundhed på kompetent vis. Netop det er Synoptik-Fondens ubetingede formål, som fonden hvert år donerer millioner til.

Ifølge fundatsen er fondens opgave at yde økonomisk støtte til uddannelse og forskning inden for optik, optometri, oftalmologi og bredere fagområder, hvor syn og øjne indgår.

Gennem fondens medejerskab skal den også støtte den faglige udvikling af Synoptik, så danskerne kan opleve en synlig forskel ved at besøge deres lokale Synoptik og få hjælp af kædens autoriserede optikere.

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

 

Synoptik og Synoptik-Fondens projekter gør en synlig forskel

Synoptik er gennem finansiering af Synoptik-Fonden hvert år med til at realisere projekter, der ellers ikke kunne have fundet sted. De oplever især, at efterspørgslen på fondsmidler er stigende. Ikke alene fra den klassiske øjenfaglige forskning, men også fra forskere med tværfaglige vinkler på synet og det at se. Det er et sundt tegn, som viser, at fonden fortsat kan bidrage til at øge ekspertviden om syn og øjensundhed.

Fonden har skabt resultater for mange gennem projekter, der har sat fokus på målgruppers syn og trivsel.

Bestil tid til en Udvidet Synsprøve