Tips til ferie med kontaktlinser

At rejse er at leve! Og det er heldigvis blevet både hurtigere og mere komfortabelt end på H. C. Andersens tid. Flyrejse betyder, at du skal tilpasse dig sikkerhedsforhold, tør luft og trange plads- og toiletforhold ombord. Som kontaktlinsebruger er der flere ting, du kan gøre for at få en behagelig tur med kontaktlinser på rejsen.

- 4 minutters læsetid

Uanset om du planlægger en ferie med kontaktlinser under varmere himmelstrøg, i storbyen eller en aktiv tur i f.eks. et bjerglandskab, kan du roligt nyde dit skarpe syn med kontaktlinser på rejsen. Ferie med kontaktlinser gør det kun lettere at slappe af og nyde ferien med et skarpere syn.

Læs her vores kontaktlinsespecialisters tips, eller hør nærmere i din lokale Synoptik. Du kan også bestille tid til at prøve kontaktlinser, hvis du vil opleve friheden med kontaktlinser gratis i hele 10 dage.

BESTIL TID I DAG

7 tips til en behagelig rejse med kontaktlinser

  1. Pak ekstra kontaktlinser i håndbagagen, hvis du mister et par
  2. Husk god kontaktlinse- og håndhygiejne
  3. Tag dine kontaktlinser af, når du skal sove, f.eks. i flyet
  4. Tag en 100 ml. flaske kontaktlinsevæske med i din håndbagage
  5. Hav ekstrabriller med for en sikkerheds skyld
  6. Brug solbriller med UV-beskyttelse på solrige destinationer
  7. Svøm ikke med dine kontaktlinser på

Kontaktlinser fly og kontaktlinser håndbagage

Vi anbefaler at bruge endagslinser på flyet. Med endagslinser behøver du ikke bekymre dig, hvis du skulle miste en kontaktlinse. Hvis du har pakket ekstra endagslinser, kan du nemt tage et nyt par i brug. Og du skal ikke tænke på kontaktlinsevæske, når du skal igennem det obligatoriske securitytjek.

Sørg for at have ekstra endagslinser med, og pak kontaktlinser i håndbagagen, hvis din bagage bliver forsinket.

Særligt hvis du rejser med rygsæk eller tager på campingtur, er endaglinser ideelle. Du bruger endagslinser en dag ad gangen og smider dem derefter væk.

Det gør det bl.a. også nemmere at pleje dine øjne, når du opholder dig på steder, hvor der ikke er optimale hygiejniske forhold.

Hold god hygiejne på ferie med kontaktlinser

Du sidder tæt i et fly, og din sidemand kan være forkølet. Så vær ekstra opmærksom på, at du – trods forholdene ombord – får sikret optimal håndhygiejne i forbindelse med kontaktlinseskift, eller hvis du drypper dine øjne undervejs.

Flyluften og tørhed

Luften er tør og iltfattig i de højere luftlag. Sørg for at drikke masser af vand, og brug komfortdråber til at lindre tørre øjne. Du kan købe komfortdråber til tørre øjne i din lokale Synoptik.

LÆS OM TØRRE ØJNE

Pak ekstra kontaktlinser til din ferie

Du kan nemt komme til at miste dine kontaktlinser, når du afviger fra dine daglige rutiner, som du gør på din ferie. Vi anbefaler altid, at du tager et ekstra par kontaktlinser med og i øvrigt medbringer et etui til kontaktlinser.

Præcis som hvis du pakker ekstra undertøj, badetøj eller shorts. På den måde har du nok kontaktlinser til at klare dig, hvis du f.eks. beslutter dig for at blive et par dage længere.

Medbring kontaktlinsevæske i rejsestørrelse i håndbagagen

Hvis du bruger kontaktlinser til flere dage, f.eks. i form månedslinser eller 14-dages linser, er det en god idé at have en 100 ml. kontaktlinsevæske eller mindre med i håndbagagen. Hold dig fuldt opdateret mht. reglerne for væske på dit flyselskabs hjemmeside.

Hvis du har øjendråber ved hånden, kan du tilføre dine øjne væske ved første tegn på irritation. Tag også dine ekstrabriller med, hvis du får brug for at tage dine linser ud, når du f.eks. skal sove.

SE UDVALG AF KONTAKTLINSEVÆSKE

Brug solbriller med UV-beskyttelse

For mange ender rejsevalget på solrige destinationer. Af gode grunde. Solen er dejlig. Den er imidlertid også lumsk. Solens usunde UV-stråler kan nemlig påvirke dine øjnes sundhed. I hvert fald hvis dine øjne ikke er optimalt beskyttet.

Det gør solbriller med 100% UV-beskyttelse afgørende. Solbriller med 100% UV-beskyttelse sikrer dig, at du trygt kan åbne dine øjne, når solen spreder glæde og usundt UV-lys.

I Synoptik finder du et omfattende udvalg af designersolbriller. Både fra Ray-Ban, Gucci, Burberry, Polaroid, Hugo Boss, Marc Jacobs, Saint Laurent, OakleyPersol, Versace og mange flere, som garanterer dig optimal øjenbeskyttelse. Alle yder nemlig 100%.

SE UDVALG AF KVALITETSSOLBRILLER

Med et kontaktlinseabonnement i Synoptik behøver du ikke at tænke på den normale pris. Du får altid hele 25% rabat som en del af dine eksklusive fordele, der er inkluderet i din månedlige abonnementspris.

Svøm ikke med kontaktlinser på

En dukkert i koldt vand er forfriskende og dejligt. Vi anbefaler imidlertid, at du ikke hopper i vandet med dine kontaktlinser på. Vand indeholder mikroorganismer, som i sjældne tilfælde kan sætte sig på dine kontaktlinsers overflade og øge risikoen for infektioner fra naturlige bakterier.

Symptomerne kan omfatte øjenbetændelse, røde øjne, smerte, lysfølsomhed og rindende øjne.

LÆS OM ØJENSYMPTOMER

Hør om kontaktlinser og flyrejse i Synoptik

Det kræver sin ekspert at rådgive dig om, hvordan du kan få sunde øjne og bedst komfort med dine kontaktlinser på ferien og flyrejsen. I Synoptik finder du autoriserede optikere, der står klar til at hjælpe dig.

Kig forbi din lokale Synoptik til en samtale med vores eksperter, eller bestil tid til en Synsprøve med sundhedstjek.

Ud over at måle din præcise synsstyrke og kortlægge, om du f.eks. døjer med nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl eller alderssyn, foretager vi et omfattende tjek af dine øjnes sundhed. Vi undersøger bl.a. dine øjne for eventuelle tegn på grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk.

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Oplev større frihed med et fleksibelt kontaktlinseabonnement

Med et fleksibelt kontaktlinseabonnement i Synoptik kan du ikke kun nyde et skarpere syn. Du kan også nyde ubegrænset ekspertrådgivning. Tilmed sammen med et væld af eksklusive fordele. Skræddersyet til dig og dit syn:

SE ALLE DINE FORDELE

Vi ta’r dit syn alvorligt