Tips til en behagelig flyrejse

At rejse er at leve! Og det er heldigvis blevet både hurtigere og mere komfortabelt end på H. C. Andersens tid. Flyrejse betyder dog, at vi skal tilpasse os sikkerhedsforhold, tør luft og trange plads- og toiletforhold ombord. Som kontaktlinsebruger er der flere ting, du kan gøre for at få en behagelig tur.

0

1. Brug 1-dagskontaktlinser

Med 1-dagskontaktlinser behøver du ikke bekymre dig, hvis du skulle miste en kontaktlinse, og du skal ikke tænke på rensevæske i forhold til security. Sørg for at have ekstra kontaktlinser med og pak dem både i håndbagagen og i den indtjekkede kuffert, hvis denne skulle blive forsinket.

2. Tænk på hygiejnen

Vi sidder tæt i et fly, og din sidemand kan tilmed være forkølet. Så vær ekstra opmærksom på at du – trods forholdene ombord – får sikret optimal håndhygiejne i forbindelse med kontaktlinseskift, eller hvis du drypper øjne undervejs.

3. Flyluften og tørhed

Luften er tør og iltfattig i de højere luftlag. Sørg for at drikke masser af vand og brug komfortdråber til at lindre tørre øjne - du kan købe dem hos Synoptik. Læs eventuelt flere råd til tørre øjne her.

4. Husk væskereglerne 

Det er tilladt at medbringe øjendråber og eventuelt rensevæske i håndbagagen, så længe de maksimalt fylder 100 ml. Hold dig fuldt opdateret mht. reglerne på dit flyselskabs hjemmeside.

5. En lille en på øjet?

Sover du undervejs på rejsen, er det vigtigt at have briller med, så du kan tage kontaktlinserne ud. Som kontaktlinseabonnent får du altid 25% rabat på briller. For nogle kan døgnkontaktlinser også være en mulighed. Kig forbi til en snak om den rigtige løsning for dig.

6. Børst rejsestøvet af dig

Skift til et par nye 1-dagskontaktlinser, når du er kommet frem til din destination, og så er du klar til at opleve det hele med friske ferieøjne! Og husk at du altid får 25% på dine nye solbriller. 

Rigtig god tur.