Dit valg af kontaktlinser afhænger af dit syn og dine behov. Forskellige typer linser har hver deres fordele og passer til forskellige øjne, synsfejl og livsstile. Læs meget mere om de rigtige kontaktlinser til dig lige her.

Find de rigtige kontaktlinser

De rigtige kontaktlinser er dem, der passer til dine øjne og din livsstil. Hvert øje er unikt, og den type kontaktlinser, der passer bedst til nogle typer øjne, er måske ikke de rette for dig. Nogle mennesker foretrækker at bruge endagslinser, mens andre foretrækker at bruge kontaktlinser beregnede til flere dage. F.eks. i form af kontaktlinser til 14 dage eller månedslinser.

BESTIL TID TIL AT PRØVE KONTAKTLINSER

Hvilken type kontaktlinser er de bedste kontaktlinser for mig?

Alle kontaktlinser har hver deres fordele. De bedste kontaktlinser til dig bør opfylde følgende:

 • Dine kontaktlinser skal føles behagelige, så du næsten glemmer, du har dem på
 • Dine kontaktlinser skal afhjælpe de udfordringer, du har med dit syn
 • Dine kontaktlinser skal passe til dine daglige aktiviteter

Hos Synoptik finder du et omfattende udvalg af kvalitetskontaktlinser, der passer til alle typer livsstile og kan korrigere for alle synsfejl. Lige fra nærsynethed til langsynethed, alderssyn og bygningsfejl.

SE UDVALG AF KONTAKTLINSER

Hvilke kontaktlinser passer til min livsstil?

Dit kontaktlinsevalg afhænger af din livsstil og dine øjnes generelle sundhed. Uanset hvilke behov du har, kan vores kontaktlinsespecialister hjælpe dig med at finde de kontaktlinser, der vil give dig størst frihed og fleksibilitet i din hverdag.

Alt det gør vi på baggrund af en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek, som vores autoriserede optikere udfører med stor ekspertise.

BESTIL TID TIL AT PRØVE KONTAKTLINSER

Inden du skal starte med at bruge kontaktlinser eller begynde på et kontaktlinseabonnement, kan du med fordel overveje følgende:

 • Vil du bruge dine kontaktlinser hver dag, et par gange om ugen eller kun til særlige aktiviteter som f.eks. sport?
 • Vil du have nye kontaktlinser på hver dag?
 • Hvilken livsstil har du, som dine kontaktlinser skal passe til?

Endagslinser eller genanvendelige kontaktlinser?

Personer, der har briller og kun ønsker kontaktlinser til sport og andre aktiviteter, foretrækker som udgangspunkt nye, friske kontaktlinser, hver gang de skal bruge dem. Her er endagslinser et ideelt valg. Endagslinser skal hverken renses eller opbevares i noget kontaktlinseetui efter brug.

Du bruger dine endagslinser en dag og smider dem derefter ud. Endagslinser er bl.a. gode til dig, der skal ud at rejse. I så fald er det ikke nødvendigt at skulle huske kontaktlinsevæske. I Synoptik kan du vælge kontaktlinser til lige det antal dage, du ønsker kontaktlinser til om ugen. Lige fra 1 til 7 dage. Endagskontaktlinser er generelt den mest hygiejniske type kontaktlinser.

SE UDVALG AF ENDAGSLINSER


Hvis du ikke ønsker at skifte kontaktlinser hver dag, som du skal gøre med dine endagslinser, kan du med fordel vælge 14-dages kontaktlinser eller månedslinser. Kontaktlinser beregnet til flere dage skal du rense med kontaktlinsevæske efter brug. Denne type kontaktlinser er som regel den mest økonomiske løsning, og du undgår at skulle tage dine kontaktlinser af og på hver dag.

Kontaktlinser af silikonehydrogel eller hydrogel?

I dag fremstilles både endagslinser og månedslinser af bløde, gelagtige materialer som hydrogel og silikonehydrogel. Det kan være, at dine øjne reagerer bedre på den ene type end den anden. Alt det kan vores kontaktlinsespecialister hjælpe dig med i din lokale Synoptik.

BESTIL TID TIL AT PRØVE KONTAKTLINSER

Fordele ved kontaktlinser af silikonehydrogel

Kontaktlinser af silikonehydrogel er den nyeste generation af kontaktlinser og giver et væld af unikke fordele:

 • Tillader op til fem gange mere ilt at passere til dit øje end almindelige hydrogellinser
 • Hjælper dine øjne med at se hvide og sunde ud
 • Giver længere brugstid og gør din hverdag mere fleksibel

Fordele ved kontaktlinser af hydrogel

 • God værdi for pengene: Kontaktlinser af hydrogel er som regel billigere
 • Nemme at tage af og på
 • Kan opleves som mere komfortable på grund af overfladebehandlingen

Kontaktlinser til bygningsfejl (astigmatisme) og gammelmandssyn (presbyopi)

I dag findes der forskellige slags kontaktlinser, der kan korrigere for stort set alle behov. Ikke kun for nærsynethed og langsynethed. Du kan derfor forvente, at du kan bruge kontaktlinser til alle behov for synskorrektion.

Vores autoriserede optikere og kontaktlinsespecialister kan hjælpe dig med at finde de behagelige kontaktlinser, der passer til lige præcis dine udfordringer med dit syn. Også hvis du har bygningsfejl eller alderssyn.

FIND DIN NÆRMESTE OPTIKER

Toriske kontaktlinser til bygningsfejl

Har du bygningsfejl, kan dine øjne forklares som æggeformede. Det kan skyldes forskel i krumningen af hornhinden eller bøjninger i dit øjes linse, som gør det svært for lyset at ramme din nethinde.

Synskvaliteten varierer alt efter øjets enkelte dele, og det kan resultere i sløret, uklart og forvrænget syn. Synsfejlen og de korrigerende styrker vil derfor bestå af to styrker. Hvis bygningsfejl ikke er korrigeret, kan det give sløret syn, og i nogle tilfælde mærkes det ikke direkte. Det fører i stedet til hovedpine.

Multifokale kontaktlinser til alderssyn (presbyopi)

Med alderen bliver dit øjes linse langsomt mindre fleksibel. Det gør det bl.a. svært at fokusere på genstande fra nært hold. Alderssyn, som også kaldes gammelmandssyn eller presbyopi, optræder ofte omkring 40-årsalderen. Det kan være, at du må have tingene længere væk, når du læser din bog, skal se på din computerskærm eller kigger på billeder.

Når du er nødt til at holde genstande ud i en armslængde for at se skarpt, kan det  være et tegn på, at du oplever alderssyn.

Oplever du alderssyn, kan du nemt løse dine udfordringer ved at bruge multifokale kontaktlinser. Du behøver altså ikke at bruge læsebriller, briller med læsefelt eller briller med glidende overgang. Dine multifokale kontaktlinser til alderssyn kombinerer forskellige korrigerende elementer i en og samme kontaktlinse.

LÆS OM ALDERSSYN

Dine øjne bruger det område af linsen, som det har brug for på et givent tidspunkt. På den måde kan du få et skarpt syn på alle afstande. Men du skal være opmærksom på, at det kan tage lidt tid at vænne sig til det multifokale system.

Hør nærmere om dine muligheder i Synoptik

I din lokale Synoptik finder du kontaktlinsespecialister, der står klar til at gøre dig meget klogere på de rigtige kontaktlinser til dig, dit syn og din livsstil.

I en Udvidet Synsprøve med sundhedstjek udmåler vores autoriserede optikere dine præcise styrker og gør deres bedste for, at du kan stille skarpt. Uanset hvad dine behov er, kan vi finde en løsning, der kan hjælpe dig med at opleve større frihed og fleksibilitet i din hverdag. Hvad enten du skal bruge toriske kontaktlinser, multifokale kontaktlinser, kontaktlinser af silikonehydrogel eller kontaktlinser af hydrogel.

BESTIL TID TIL EN UDVIDET SYNSPRØVE

FIND DIN NÆRMESTE SYNOPTIK

Oplev større frihed med et fleksibelt kontaktlinseabonnement

I Synoptik har du ikke kun mulighed for at nyde et skarpere syn med dine kontaktlinser. Et fleksibelt kontaktlinseabonnement giver dig mere end det. Du får et væld af eksklusive fordele, som vores abonnementsspecialister skræddersyr til dig, dit syn og dine behov. Alt sammen for at give dig større fleksibilitet og frihed i din hverdag som kontaktlinsebruger.

Udover løbende ekspertrådgivning fra førende kontaktlinsespecialister og altid hele 33% billigere kontaktlinser end deres normale kontantpris kan du nyde:

 • Frit skifte af kontaktlinsetype og -styrke
 • Altid hele 25% rabat på alle designerstel, unikke kvalitetsglas og solbriller med og uden styrke
 • Fri levering til din hjemmeadresse
 • Kontaktlinsetjek (værdi 298 kr.) efter dit behov, minimum en gang om året
 • Løbende tilpasning af antal sendte kontaktlinser
 • Gratis erstatnings- og nødlinser på farten
 • Adgang til dit personlige online servicecenter ’Mit Synoptik’, hvor du kan holde dig opdateret på tiden for dit næste kontaktlinsetjek, forsendelse mm.
 • Stort udvalg af kvalitetskontaktlinser fra kendte mærker

Læs om alle dine fantastiske fordele her, eller besøg vores abonnementsspecialister i din nærmeste Synoptik.

SE ALLE DINE FORDELE

Vi ta’r dit syn alvorligt.