Beskyt dine øjne på skiferien

Ski og skitøj er ikke det eneste, der bør være på tjeklisten, når vi skal på skiferie. Det samme bør ski- eller solbriller med UV-beskyttelse være. Solens stråler kan være et ubehageligt bekendtskab for øjnene.

- 4 minutters læsetid

BESTIL TID TIL EN SYNSPRØVE

Pas på solens UV-lys på skiferien og i sne

Solen reflekteres op til 80 procent i sneen. Det betyder, at øjnene bliver udsat for intensiv eksponering af ultraviolet lys, når vi suser ned ad pisterne eller blot opholder os i sneklædte landskaber. Solens lys reflekteres kraftigt af sneen.

Eksponeringen af UV-lys gør det vigtigt at bruge solbriller med den rette UV-beskyttelse.

Selvom sollys som udgangspunkt ikke er farligt for vores øjne, kan længere tids ubeskyttet ophold i sneen bl.a. øge risikoen for, at øjet og øjenomgivelserne bliver forbrændt.

Binde- og hornhinden er øjets yderste beskyttende hinder, og de er ikke beskyttet mod UV-stråling. Det er derfor dem, der er i risiko for at blive påvirket.

Undgå sneblindhed på din skiferie

Uden den rette beskyttelse af vores øjne kan vi risikere at opleve det, der kaldes sneblindhed. Med tilstanden følger smerter, rødme, irritation og en fornemmelse af grus i øjnene. Generne kan ofte først opstå nogle timer efter, at skiene er pakket sammen.

Sneblindhed opstår som følge af en overfladisk forbrænding af vores horn- og slimhinde. Det kan sammenlignes med en solskoldning på huden.

Selvom øjensymptomer efter sneblindhed typisk forsvinder af sig selv i løbet af natten, kan tilstanden lindres med øjensalve, smertestillende håndkøbsmedicin og mørke.

LÆS OM SNEBLINDHED

Hvordan beskytter du bedst dine øjne?

  • Brug solbriller med UV-beskyttelse, når du opholder dig i sne eller i nærheden af sne, mens solen skinner
  • Gule glas i skibriller udelukker solens ultraviolette lys og giver dig en forbedret gengivelse af kontraster, hvilket gør glasfarven velegnet til skiløb i dårligt vejr
  • Tætsiddende skibriller beskytter mod sne, blæst og kulde
  • Ved sneblindhed bruges en lindrende creme i øjenomgivelserne, smertestillende håndkøbsmedicin og ophold i mørke natten over
  • Benyt altid solcreme på ansigtet og øjenlåget, da solens skarpe stråler kan forbrænde huden

SE GUIDE TIL GLASFARVE

Få tjekket din synssans hos Synoptik

Hvis du oplever udfordringer med dit syn eller blot trænger til et tjek af din øjensundhed, står vores autoriserede optikere klar til at hjælpe dig i en Synsprøve med sundhedstjek.

I butikken kan du samtidig gå på opdagelse i vores store udvalg af CE-mærkede solbriller med 100% UV-beskyttelse, som garanterer dig optimal øjenbeskyttelse på alle årstider.

Hvis du har behov for solbriller med styrke, kan du få din præcise syns- og brillestyrke i stort set alle populære modeller i butikken.

BESTIL TID TIL SYNSPRØVE

Øje for detaljen