Kontaktlinser til børn og teenagere

Måske tænker du, at kontaktlinser kun er for unge og voksne mennesker. Det er imidlertid ikke tilfældet. Kontaktlinser til børn er en sikker løsning, der kan give børn større frihed.

- 4 minutters læsetid

Kan børn bruge kontaktlinser?

Det korte svar er ja. Vores tommelfingerregel er, at et barn skal være 11 til 14 år, før det kan bruge kontaktlinser. I nogle tilfælde kan børn fra 8-årsalderen lære at bruge kontaktlinser.

I bund og grund er der ingen alder for, hvornår et barn kan bruge kontaktlinser. Det handler i stedet om modenhed: Kan dit barn finde ud af at holde god håndhygiejne, håndtere kontaktlinser korrekt og sørge for den rette pleje?

I så fald er kontaktlinser til børn sikkert, og du kan trygt lade dit barn bruge kontaktlinser. Både hver dag eller som supplement til briller.

Kom godt i gang

Hvis tiden er inde til, at dit barn skal nyde friheden ved kontaktlinser, kan vores autoriserede optikere måle dit barns præcise synsstyrke i en Synsprøve med sundhedstjek.

Efterfølgende hjælper vores kontaktlinsespecialister med at komme sikkert og godt i gang med at opleve alle de fantastiske fordele ved kontaktlinser til børn: Det skarpe syn og en hverdag uden begrænsninger.

BESTIL TID & PRØV KONTAKTLINSER

5 fordele ved kontaktlinser til børn

  • Mindre risiko for uheld med ødelagte briller
  • Nemme og billige at udskifte
  • Skarpt syn fra alle vinkler og ideelle til en aktiv livsstil
  • Øget selvtillid – børn kan føle sig forlegne med briller
  • Frihed til at løbe og lege uden briller, der kommer i vejen

Kontaktlinser til børn er dejlige i alle hverdagens aktiviteter. Børn er aktive. De leger, spiller fodbold, hopper i trampolin, klatrer i træer og meget, meget mere.

I mange af aktiviteterne tager børn deres briller af, men med kontaktlinser kan de få frihed og samtidig se verden skarpt.

Børn er lærenemme og tilpasser sig ofte hurtigt brugen af kontaktlinser. Hvis der er behov for hjælp, står vi klar til at give jer ekspertrådgivning om, hvordan dit barn kommer i gang med at nyde et skarpere syn med kontaktlinser til børn.

SE UDVALG AF BØRNEBRILLER

Nærsynethed kan være arveligt

Flere synsfejl kan være arvelige. Blandt andet nærsynethed, som flere og flere børn i nyere tid døjer med.

Hvis et barns forældre er nærsynede, er der altså gode chancer for, at barnet selv bliver nærsynet og f.eks. har behov for kontaktlinser til at korrigere for synsfejlen.

Faktisk er en femtedel af børn under 18 år nærsynet, og tendensen med nærsynethed hos børn og unge ser ud til at fortsætte. Heldigvis kan nærsynethed hos børn begrænses og forebygges med få hensyn i hverdagen.

FOREBYG NÆRSYNETHED

Endagslinser til børn

Vi anbefaler, at børn bruger endagslinser frem for 14-dagslinser og månedslinser. Det er nemmest, fordi børn ikke skal bruge kontaktlinsevæske til at rense kontaktlinserne eller huske at opbevare dem i et kontaktlinseetui.

Færre dyre uheld med kontaktlinser til børn

Valg af kontaktlinser kan også være en økonomisk overvejelse. Nogle børn er mere uheldige – eller vilde – end andre. Det betyder, at kontaktlinser måske kan spare for dyre uheld, der kræver reparationer eller helt nye briller.

9 TEGN PÅ SYNSPROBLEMER HOS BØRN

Når udseendet spiller ind

Børn kan være lige så forfængelige som voksne – og nogle gange mere.

Er det en udfordring at få dit barn til at bruge sine briller, er kontaktlinser en oplagt løsning. Så slipper I for diskussioner, og dit barn kan se optimalt. Både i skolen, i trafikken og i fritiden.

Prøv kontaktlinser til børn i Synoptik

I din lokale Synoptik finder du autoriserede optikere, der står klar til at måle dit barns præcise styrker.

Det gør vi i en Synsprøve med sundhedstjek. Med avanceret optisk udstyr kortlægger vi bl.a., om barnet f.eks. døjer med nærsynethed, langsynethed eller har bygningsfejl, som kontaktlinserne skal korrigere for.

Efterfølgende hjælper vores kontaktlinsespecialister dit barn med at komme godt og sikkert i gang med at bruge kontaktlinser til børn.

BESTIL TID & PRØV KONTAKTLINSER

Få et brille- og kontaktlinseabonnement til børn

I Synoptik behøver du og dit barn ikke vælge mellem et brille- og kontaktlinseabonnement til børn. Du kan få briller og kontaktlinser til børn i et og samme All-Inclusive™ Abonnement.

Med i abonnementet får dit barn et væld af fordele, der kommer uforudsete udgifter til livs. Nyd blandt andet:

  • Nye glas og linser ved nye styrker
  • Synsprøver med sundhedstjek (værdi 348 kr.) og kontaktlinsetjek efter behov
  • Fri ombytning af en valgfri brille en gang om året
  • Ekstra sikkerhed ved skade eller bortkomst
  • Fast månedlig pris

SE ALLE FORDELENE

Vi ta’r dit syn alvorligt